Afficher ce site en français | View this website in English

Night of the Fight VI

Dit evenement is afgelopen.

Bailey vs Said Ouali met als inzet kamp voor de welterwereldtitel

Vrijdag 10 december vindt in de Lotto Arena voor de zesde maal een groot Internationaal Boksgala plaats. De hoofdkamp heeft als inzet de ‘IBF Final Eliminator for #1 position and Mandatory Challenger in the Welterweight Division’ en brengt over 12 ronden de Amerikaan RANDALL BAILEY tegen de Belg SAID OUALI.

De regerende wereldkampioen, de Sloveen Jan Zaveck, zal binnen de 6 maanden zijn IBF-titel verplicht op het spel moeten zetten tegen de winnaar van deze kamp.

RANDALL BAILEY heeft zijn nr. 2-positie verworven door zijn verpletterende knock-outzege van 19 maart jongstleden in de Lotto Arena tegen Sugar Jackson, terwijl SAID OUALI door zijn sensationele KO-zege in de eerste ronde tegen de Argentijn Hector Saldivia (MGM Grand in Las Vegas op 1 mei) zowel bij de IBF als bij de andere prestigieuze WBA-boksbond nu als officiële challenger genoteerd staat.

Na maandenlange onderhandelingen zijn de organisatoren erin geslaagd beide boksers te overhalen om dit belangrijke gevecht in Antwerpen te leveren!

De Knock-Out King RANDALL BAILEY heeft natuurlijk goede herinneringen aan zijn vorige bezoek aan de Metropool, waar hij zijn 48ste profkamp opnieuw met een (36ste) KO-overwinning bezegelde. Voor SAID OUALI, de 31-jarige Limburger uit Maaseik met Marokkaanse roots en een Amerikaanse bokslicentie, wordt het – eindelijk! – zijn eerste optreden in eigen land.

Het succesverhaal van SAID OUALI is uniek: als 20-jarige liet hij 10 jaar geleden familie en vrienden achter om in het Amerikaanse bokswalhalla zijn droom, profbokser en kampioen worden, waar te maken. En of hij daarin geslaagd is! Na bewogen en boeiende omzwervingen door de States vanuit New Jersey is hij via Florida 10 jaar later niet alleen een parel in het Las Vegas team van Mayweather maar ondertussen ook de officiële United States Boxing Organisation Welterweight Champion en kan hij bogen op een schitterend palmares van 27 overwinningen (10 door KO) en slechts 3 nederlagen in 30 profkampen. Hij bokste in legendarische zalen in New York, Atlantic City, Florida en Nevada en kwam in de ring tegen toppers als Kermit Cintron, Sven Paris en Selcuk Aydin. SAID OUALI heeft de afgelopen jaren een grote schare fans opgebouwd. Velen onder hen kennen hem alleen kennen via televisie- en videobeelden. Zij krijgen op 10 december de kans om hem in Atnwerpen massaal naar een gevecht om de wereldtitel te roepen.

Alsof deze boksthriller tussen BAILEY en OUALI nog niet genoeg teweeg zal teweeg, presenteren de organisatoren ook voor de eerste maal dat andere grote Belgische bokstalent JEAN-PIERRE BAUWENS (ongeslagen in 18 profkampen) in Antwerpen. BAUWENS verdedigt in de Lotto Arena zijn WBC Intercontinental Lightweight Title tegen de Duitse uitdager en GBA-kampioen NICO SCHROEDER in een gevecht over 10 ronden.

De andere profkampen in het nevenprogramma brengen o.a. de populaire Belgische boksers KOBE VAN DE KERCKHOVE en SASHA YENGOYAN in de ring, terwijl 3 amateurskampen het programma volledig maken.

19:30 eerste kamp
21:15-21:45 pauze
22:30 hoofdkamp

Kaarten kosten 25, 35, 45 en 60 euro.

Kalender

vr 10.12.2010

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?