Lionel Richie

Dit evenement is voorbij. Klik hier voor de komende evenementen.

TUSKEGEE TOUR 2012

update 27/09/12

Lionel Richie start Tuskegee Tour in Antwerpen
met Special Guest Natalia en Support Act Yannick Bovy

Lionel Richie stond helemaal klaar om vandaag zijn Tuskegee Tour af te trappen in Glasgow. Op doktersbevel moet hij echter nog enkele dagen zijn stem laten rusten. Lionel Richie kondigt aan dat hij zich bijgevolg genoodzaakt ziet enkele aanpassingen aan te brengen in zijn tourschema. De concerten in Glasgow, Aberdeen en Nottingham worden uitgesteld tot december van dit jaar. Op die manier heeft Lionel nu voldoende tijd om te herstellen en op vrijdag 5 oktober te schitteren op de planken van het Sportpaleis. Voor de Belgische fans verandert er dus niets: afspraak vrijdag 5 oktober ‘to party all night long’!

Zijn nieuwe album brengt Lionel Richie terug naar zijn roots. Hij komt weer thuis, in Tuskegee. Op het gelijknamige album horen we veertien van Lionels internationale hits, gebracht in duet met de grootste countrysterren zoals Shania Twain, Kenny Rogers, Willie Nelson en ook nieuwkomers als Little Big Town en Pixie Lott. Onder andere ‘Endless Love’, ‘Angel’ en ‘Easy’ krijgen een nieuw jasje. ‘Tuskegee’ ligt vanaf vrijdag 9 maart in de winkelrekken.

Lionel Richie stelt ‘Tuskegee’ voor met een nieuwe wereldtournee, precies 25 jaar na zijn eerste solo-optreden. We zagen Lionel Richie voor het laatst aan het werk in 2009 in het Sportpaleis.

Richie stelt zijn publiek nooit teleur. Zijn liveshows zijn steeds exuberant. Het publiek krijgt een prachtig overzicht van zijn dertigjarige carrière, gaande van de memorabele vroege dagen van de Commodores over zijn jaren ’80-pianoballades tot zijn recentere uptempo-materiaal.

Lionel Richie verkocht al meer dan 100 miljoen albums, waarvan er 22 in de top 10 stonden. Op zijn schouw blinken vijf Grammy Awards, een Oscar voor ‘Best Original Score’, een Golden Globe en een reeks andere awards van zowat iedere grote entertainmentorganisatie die je je kan bedenken. Lionel Richie is één van de grote scheppers van de popcultuur. Zijn muziek dient als soundtrack voor meerdere generaties wereldwijd, van de eerste kus, tot de openingsdans of het eerste kind.

Vrijdag 5 oktober overloopt Lionel Richie zijn prachtige carrière nog eens live voor zijn fans in het Sportpaleis.

Als extra voor zijn Belgische fans zal Richie het nummer ‘Angel’ brengen in een prachtig duet met Natalia. Niet te missen!

Kaarten kosten 44, 51, 59 en 69 (Golden Circle) euro, servicekosten inbegrepen.


"Lionel Richie" werd georganiseerd door Live Nation Belgium

Kalender

Antwerps Sportpaleis

vr 05-10-12 / 20:30