Afficher ce site en français | View this website in English

Selah Sue

Dit evenement is afgelopen.

Voorprogramma: Hydrogen Sea

De Leuvense zangeres Selah Sue heeft na een wereldtournee van twee jaar de tijd gevonden om een nieuw album op te nemen. Het album ‘Reason’ ligt op 27 maart in de winkels. De langverwachte release zal worden gevierd met een nieuw concert. Zaterdag 18 april staat de Leuvense zangeres op de planken van de Lotto Arena.

Een succesvol debuut bracht Selah Sue naar podia over de hele wereld. De Leuvense schone was dé revelatie van 2011, hoewel het eigenlijk nooit haar bedoeling was om het in de muziekwereld te gaan maken . Ze maakte in de eerste plaats muziek voor zichzelf. Om haar gevoelens en gedachten te kanaliseren goot ze deze in soul-, funk- en reggaemelodieën, een voorbeeld nemende aan haar grote idolen Lauryn Hill, Erykah Badu en Bob Marley. Haar prachtige hese stem, onmetelijke charme en onweerstaanbare groove maakten echter dat haar talent niet lang onopgemerkt bleef.

Met eerste single ‘Raggamuffin’ steelt Selah Sue meteen de harten van critici en publiek. “Deze track symboliseert me,” zegt de intussen 25-jarige zangeres. “Ze laat zowel mijn soulvolle en zingende kant zien als mijn hardere kant, tussen rap en ragga in.” Tien andere zelfgeschreven nummers, waaronder de hits ‘This World’ en ‘Crazy Vibes’, en een duet met Cee-Lo Green sieren de rest van haar eerste zelfgetitelde langspeler. Het is sindsdien reikhalzend uitkijken naar de volgende plaat.

Ondertussen konden Belgische fans in 2014 al genieten van nieuw werk. Selah Sue deed tijdens haar novemberconcerten in de Ancienne Belgique en het Koninklijk Circus, een genereuze greep uit haar nieuwe oeuvre. Ze speelde maar liefst acht splinternieuwe songs in avant-première, waaronder natuurlijk haar meest recente en funky single ‘Alone’. Deze en 3 andere nieuwe tracks werden trouwens gebundeld op de EP ‘Alone’, die sinds vrijdag 28 november beschikbaar is.

Voor het nieuwe album ‘Reason’ kroop Selah Sue in de studio met de getalenteerde producers Robin Hannibal (Rhye, Kendrick Lamar) en Ludwig Goransson (Childish Gambino, Haim). Beide heren voegen een hedendaagse stijl toe aan Selahs innemende soulstem.

Het nieuwe album ‘Reason’ verschijnt in ons land op vrijdag 27 maart 2015.

Kaarten voor het concert in de Lotto Arena kosten 35 euro, inclusief servicekosten.

Kalender

za 18.04.2015

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Selah Sue" wordt georganiseerd door Live Nation Belgium