Afficher ce site en français | View this website in English

Dixie Chicks

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit : zie Timing onder Kalender

Europese tournee start in Antwerpen

Groot nieuws voor de vele Dixie Chicks-fans uit de Lage Landen die te laat waren voor hun uitverkochte Amsterdamse concerten. Speciaal voor hen verleggen zangeres Natalie Maines, violiste Martie Maguire en gitariste Emily Robison de première van hun Europese tournee naar zaterdag 16 april 2016.

Enkele dagen voor hun passage in de Heineken Music Hall kunnen de liefhebbers in Antwerpen in de Lotto Arena al kennismaken met de nieuwe tournee van deze drie supersterren, rebellen, vernieuwers, helden, boeven en … moeders.

De Dixie Chicks waren aanvankelijk een niet onverdienstelijk kwartet dat traditionele bluegrass met countryklassiekers mixte. In 1995 vonden ze hun definitieve bezetting (de zusjes Martie en Emily en nieuwkomer Natalie), wat resulteerde in een breder geluid en een modernere visuele aanpak. ‘Wide Open Spaces’ (1998) betekende hun grote commerciële doorbraak. Sindsdien verkocht de groep meer dan 30 miljoen platen.

‘Fly’ (1999) en ‘Home’ (2002) bevestigden het succes van hun nieuwe koers. In 2003 volgde de Top Of The World Tour die ondanks zijn controversiële start uitgroeide tot een zeer succesvolle concertreeks. Een voor Europeanen onschuldig standpunt van Maines (ze zei op de vooravond van de Amerikaanse inval in Irak dat ze deze oorlog niet wilden en dat ze beschaamd waren dat de president uit Texas afkomstig was) lokte in Amerika hevige reacties (waaronder radioboycot en doodsbedreigingen aan haar adres) uit. In de documentaire ‘Dixie Chicks: Shut up and Sing’ (2006) blikt de groep openhartig terug op deze woelige episode uit hun carrière.

De Dixie Chicks groeiden van een populaire countryband uit tot een waar fenomeen. Op ‘Taking The Long Way’ (2006) verklaarden ze dat ze zich door niemand de les laten spellen (“Not ready to make nice”). Gelukkig maar, want de plaat en daaropvolgende tournee waren opnieuw een schot in de roos. Na een korte pauze, enkele optredens, een solo- (Natalie) en duo-project (Court Yard Hounds) zijn The Dixie Chicks klaar om het volgende hoofdstuk van hun verhaal aan te snijden.

Mis de opening van hun nieuwe Europese tour op 16 april in de Lotto Arena niet!

Kaarten kosten 58, 65 en 100 (Golden Seat) euro.

VIP Packages

- All packages are non-refundable and non-transferrable.
- No refunds will be given under any circumstances except in the case of concert/entire program cancellation.
- No name changes will be permitted under any circumstances.
- The merchandise item and commemorative laminate will handed out on the night of the show.
- Collectible laminate is commemorative only and does not gain or authorise access into the venue or backstage areas.

Please note times included on ticket pages or confirmation emails will be Door / Show Times and may differ from the VIP package time. VIP Nation will contact you with full timings 2 weeks before the event.

ULTIMATE FRONT ROW PACKAGE – € 262

 • Top price seated ticket in the front row
 • Exclusive Dixie Chicks tour gift
 • Souvenir Dixie Chicks tour laminate
 • On-site event staff
  Ticket face value: €92
  No age restriction

GOLD HOT TICKET PACKAGE – € 212

 • Top price seated ticket in rows 2-10
 • Exclusive Dixie Chicks tour gift
 • Souvenir Dixie Chicks tour laminate
 • On-site event staff
  Ticket face value: €92
  No age restriction

SILVER HOT TICKET PACKAGE – € 147

 • Top price seated ticket
 • Exclusive Dixie Chicks tour gift
 • Souvenir Dixie Chicks tour laminate
 • On-site event staff
  Ticket face value: €57
  No age restriction

Kalender

za 16.04.2016 - 20:00 uur

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Dixie Chicks" wordt georganiseerd door Greenhouse Talent