Afficher ce site en français | View this website in English

Doe Maar 32 jaar later

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender
Opgelet: dit concert zal omstreeks 23.00 uur eindigen en dus een half uur langer duren dan aanvankelijk meegedeeld!

Doe Maar was voor Nederland misschien wel wat The Beatles voor Engeland waren. Ze mogen zich zonder verpinken de populairste Nederlandse band ooit noemen!

Begin jaren 80 scoort Doe Maar de ene hit na de andere met onder andere ‘Is Dit Alles’, ‘De Bom’, ‘Smoorverliefd’, ‘Een Nacht Alleen’, ‘Pa’ en ‘Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)’. Gillende tienermeisjes, uitverkochte concerten en vlot verkopende merchandise maken deel uit van het succes en de populariteit van de groep. Ook in Vlaanderen is de aanhang erg groot. Ouders zijn geschokt door titels als ‘Nederwiet’, ‘Je Loopt Je Lul Achterna’ en ‘Heroïne (Godverdomme)’ en de bijbehorende songteksten. Maar dat maakt het enthousiasme bij het doorgaans jonge Doe Maar-publiek des te groter. Tot groot verdriet van vele fans kondigen Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Jan Pijnenburg in 1984 met een aantal afscheidsconcerten aan dat het over is.

Dat de belangstelling van het publiek zelfs na vele jaren van afwezigheid nog niet verdwenen is, blijkt als Doe Maar in 2000 terug samenkomt. Het viertal brengt een nieuw album ‘Klaar’ uit en laat de Rotterdamse Ahoy maar liefst zestien keer vollopen. In België treden ze op in de Gentse Vooruit, de Ancienne Belgique in Brussel en het Sportpaleis. Daarna wordt het weer stil. Tot ze in 2008 de affiche van Werchter Boutique sieren. En in 2013 concerteren ze in een tjokvolle Lotto Arena.

En ook in 2016 zal de Doe Maar-koorts hoog oplopen in de Lage Landen. De band kondigde eerst al drie concerten aan in de Amsterdamse Ziggo Dome en maakt nu bekend dat ze ook opnieuw naar ons land afzakken! Een splinternieuw concert van Doe Maar, op vrijdag 10 juni in de Lotto Arena! Meezingen mag.

Tickets kosten 51 euro.

Kalender

vr 10.06.2016 - 20:00 uur

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Doe Maar - 32 jaar later" wordt georganiseerd door Live Nation Belgium