Afficher ce site en français | View this website in English

Nekka Nacht 2016

Dit evenement is afgelopen.

De voorstellingen op 21 en 22 april om 14.30 uur zijn privéshows en kaderen in de VIERING 60 JAAR OKRA.

100 jaar Toon Hermans

100 jaar geleden, op 17 december 1916 om precies te zijn, werd Toon Hermans geboren. De bekende Nederlandse cabaretier overleed op 22 april 2000 maar is verre van vergeten. Nekka Nacht grijpt de 100ste verjaardag van zijn geboorte aan om Toon en zijn muziek en teksten weer tot leven te brengen.

Met

Circus Ronaldo
Warre Borgmans
Bart Peeters
Els de Schepper
Johan Verminnen
Rocco Granata
Pieter Embrechts
Bart Cannaerts
Riet Muylaert (Jackobond)
Bert Verbeke
Lissa Meyvis
Jeroen Kant, winnaar van de laatste Nekka-wedstrijd

100 jaar geleden geboren.
Levend in tekst en muziek.
Meester van de Nederlandse taal.
Zijn woord was muziek.
Zijn muziek sprak boekdelen.

Met de editie 2016 staat Nekka Nacht voor de grootste uitdaging uit zijn 23-jarige geschiedenis: de herdenking van de verjaardag van dé grootmeester van de Nederlandse taal. De ambitie is groot , de lat ligt hoog: op Nekka Nacht 2016 huldigt Vlaanderen de enige Toon Hermans in een feest van herkenning, met de missie zijn prachtige repertoire bij de jeugd ingang te laten vinden en de ouderen met weemoed te laten mijmeren over de kracht van de kleine dingen in een wereld van chaos.

Nekka Nacht 2016 wordt een uniek geheel, opgehangen aan het gesproken woord van de meester zelf (kleine poëzietjes en korte teksten), referenties aan bekende sketches en de interpretatie van bekende en minder bekende pareltjes uit Toons liedjestrommel en beeldmateriaal en schilderwerk .

De vertolkers zijn zelf ook fan van het eerste uur en nemen je mee doorheen alle facetten van Toon Hermans. Want wie houdt niet van de clown in Circus Ronaldo? Wie hangt niet aan de lippen van rasverteller Warre Borgmans en wie wordt niet begeesterd door de muzikaliteit van Bart Peeters?

In hun kielzog volgen gevestigde artiesten die elk in hun genre ontegensprekelijk in de voetsporen zijn gestapt van de centrale gast: cabaretière, zangeres en clown Els de Schepper, chansonnier Johan Verminnen, volksmens Rocco Granata, duivel-doet-al vriend van Snieklaas Pieter Embrechts en de stand-upconferencier Bart Cannaerts.

Ook jonge artiesten worden bezield door het vakmanschap van de meester: de immer goedlachse Riet Muylaert (Jackobond), de speelse acteur Bert Verbeke en de hemels zingende Lissa Meyvis. En zij krijgen bovendien nog het gezelschap van Jeroen Kant, winnaar van de laatste Nekka-wedstrijd.

De begeleidingsband staat onder de meer dan vakkundige leiding van Pol Vanfleteren die speciaal voor de gelegenheid een 10-koppig orkest bijeenbrengt. De hele voorstelling wordt georganiseerd onder het waakzame oog van Herman van Hove, vriend en laatste manager van Toon Hermans .

Nekka Nacht 2016 is er voor iedereen: de high society, de mensen uit Café Biljart, Mien met haar feestneus en alle andere liefhebbers van Toon Hermans. Zit je jasje goed, zit je dasje goed, ga dan mee op stap.

Kaarten kosten 24, 29, 34 en 39 euro.

Kalender

do 21.04.2016 - 14:30 uur

Lotto Arena

vr 22.04.2016 - 14:30 uur

Lotto Arena

za 23.04.2016 - 20:30 uur

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Nekka Nacht 2016" wordt georganiseerd door Nekka vzw