Afficher ce site en français | View this website in English

Paul Kalkbrenner

Dit evenement is afgelopen.

Opening deuren om 18.30 uur.
Voor het verdere tijdschema: zie TIMING onder KALENDER hiernaast.

Hij is amper twaalf wanneer de Berlijnse muur valt in 1989. Paul Kalkbrenner ziet Oost-Berlijn veranderen in een anarchistisch speelveld voor een eerder onderdrukte generatie. Vele jongeren, waaronder ook Kalkbrenner, vinden in techno een manier om zich uit te drukken. Techno is de soundtrack van een herenigd Berlijn. Het is in die tijdsgeest dat Paul voor het eerst achter de draaitafels kruipt. En hoezeer hij ook geniet van het dj’en, het daagt hem al snel dat hij zijn eigen muziek wil produceren. In 1999 brengt Paul Kalkbrenner zijn eerste tracks uit onder het prille label van Ellen Allien, BPitch.

De release van zijn derde album ‘Self’ (2004) betekent de doorslag in zijn carrière. Het album inspireert de Duitse regisseur Hannes Stöhr, die een film wil maken over een Berlijnse technoartiest. Stöhr spreekt Kalkbrenner niet alleen aan om de soundtrack voor die film te verzorgen, maar biedt hem ook de hoofdrol aan. ‘Berlin Calling’ (2008) wordt een cultklassieker en het gelijknamige soundtrackalbum wordt eveneens warm onthaald. De single ‘Sky And Sand’, met de stem van zijn broer Fritz, wordt een grote hit en betekent de definitieve doorbraak bij het grote publiek. Intussen is hij aan zijn zevende studioalbum toe, trouw aan zijn unieke, herkenbare, sobere sound.

Afgelopen zomer speelde Paul Kalkbrenner nog een sublieme set op Tomorrowland.

Kalender

vr 29.01.2016 - 18:30 uur

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Paul Kalkbrenner" wordt georganiseerd door Live Nation Belgium