Afficher ce site en français | View this website in English

Trixie Whitley Porta Bohemica

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Voorprogramma: STUFF

update 01.03.16

Trixie Whitley maakt zich op voor haar allereerste arenaconcert, dat plaatsvindt op vrijdag 29 april in de Lotto Arena. En de populaire Belgisch-Amerikaanse zangeres komt niet alleen! De fantastische vijfkoppige band STUFF. zal het voorprogramma verzorgen. STUFF. brengt een crossgenre groove, met een reikwijdte van hiphop tot meer elektronische en door jazz geïnspireerde future funk. Hun zelfgetitelde debuutplaat kwam uit in maart 2015 jaar en bracht hen o.a. naar de podia van Gent Jazz, Pukkelpop, Couleur Café en Les Ardentes. “Het beste album van het jaar”, schreef Humo. De Standaard had het over “visionaire avonturiers” en “een band om mee uit te pakken in het buitenland”. Het belooft een schitterende concertavond te worden.

Trixie Whitley

Als dochter van singer-songwriter Chris Whitley krijgt de Belgisch-Amerikaanse Trixie muziek met de paplepel ingegeven. Muziek zit in elke vezel van haar lijf en tijdens het opgroeien uit ze dat onder meer achter de drums, aan de gitaar, als danseres, achter de dj-booth en met haar stem. In 2013 brengt de multigetalenteerde jongedame haar debuutalbum ‘Fourth Courner’ uit. Een unieke en smakelijke combinatie van jazz, soul, blues, rock en pop. Eén week. Langer was niet nodig om met die plaat goud te pakken in België. Het leverde haar daarnaast ook een MIA en een prominent plaatsje op de affiche van Rock Werchter 2014 en Pukkelpop 2015 op.

Het was even wachten op de opvolger van haar jubeldebuut, maar daar is ‘Porta Bohemica’! Sinds 23 oktober in de winkelrekken en gedragen door wondermooie single ‘Soft Spoken Words’. Porta Bohemica is de naam van een oude spoorweg tussen Duitsland en Praag. In die treinverbinding zag Trixie Whitley de perfecte metafoor voor haar nieuwe album; een album maken is niet alleen een muzikale reis, maar ook een persoonlijke trip.

Trixie stelde haar nieuwe plaat voor met twee uitverkochte concerten in de AB, op 30 november en 1 december, en ze voegde daar nog haar eerste arenaconcert aan toe, op vrijdag 29 april in de Lotto Arena.

Kaarten kosten 35 euro.

Kalender

vr 29.04.2016 - 18:30 uur

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Trixie Whitley - Porta Bohemica" wordt georganiseerd door Live Nation Belgium