Afficher ce site en français | View this website in English

Bolero

Dit evenement is afgelopen.

Show Antwerpen: Info over veiligheid – timing – mobiliteit > zie Timing onder Kalender

Hommage aan Maurice Ravel

door het Ballet en Orkest van de Nationale Opera van Rusland

Het Ballet en Orkest van de Nationale Opera van Rusland gaan op tournee met de ‘Bolero’ van Maurice Ravel, één van de grootste successen uit het klassieke repertoire.

Dit ballet werd al bij zijn creatie warm onthaald door het grote publiek en verwierf een plaats bij de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Vooral de choreografie die in 1961 werd opgezet door Maurice Béjart met danseres Duska Sifnios groeide uit tot één van de meest emblematische.

De Bolero is één van de populairste orkestwerken. Het was Ida Rubinstein, vriendin en mecenas van Maurice Ravel, die in 1928 bij de beroemde componist een ballet met een Spaans karakter bestelde. Ravel, al altijd gefascineerd door de dans, koos voor de bolero, een traditionele dans uit Andalusië. Het werk kende sindsdien verschillende choreografische uitvoeringen waarbij telkens de perfectie en de virtuositeit van de dansers volop in de verf werden gezet.

Als toonaangevend meesterwerk in de geschiedenis van de muziek en de dans is de Bolero vandaag een muzikaal fenomeen dat wereldwijd wordt beschouwd als één van de meest gerenommeerde Franse muziekstukken.

Een originele creatie

Het spektakel dat getoond wordt in Gent en Antwerpen is een originele creatie en is niét de choreografie van Maurice Béjart. Dit ballet vertelt het verhaal van de talentrijke Russische ster Ida Rubinstein, met op de achtergrond het leven in een dansschool in 1928, op muziek van Ravel, Massenet, Saint-Saëns, e.a. Ida bereidt zich voor op het dansen van de Bolero, die Ravel aan het schrijven is en die hij aan haar zal opdragen.

Kaarten kosten 39, 49 en 62 euro (Gent) en 42, 52 en 65 euro (Antwerpen).

Kalender

za 28.01.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Lotto Arena

In onze andere zalen

wo 18.01.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Bolero" wordt georganiseerd door Aramé Production