Afficher ce site en français | View this website in English

Bolero

Belangrijk bericht voor wie bestelt voor de voorstelling in de Lotto Arena: Tele Ticket Service zal je tickets pas een viertal weken voor het evenement toesturen!

Hommage aan Maurice Ravel

door het Ballet en Orkest van de Nationale Opera van Rusland

Het Ballet en Orkest van de Nationale Opera van Rusland gaan op tournee met de ‘Bolero’ van Maurice Ravel, één van de grootste successen uit het klassieke repertoire.

Dit ballet werd al bij zijn creatie warm onthaald door het grote publiek en verwierf een plaats bij de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Vooral de choreografie die in 1961 werd opgezet door Maurice Béjart met danseres Duska Sifnios groeide uit tot één van de meest emblematische.

De Bolero is één van de populairste orkestwerken. Het was Ida Rubinstein, vriendin en mecenas van Maurice Ravel, die in 1928 bij de beroemde componist een ballet met een Spaans karakter bestelde. Ravel, al altijd gefascineerd door de dans, koos voor de bolero, een traditionele dans uit Andalusië. Het werk kende sindsdien verschillende choreografische uitvoeringen waarbij telkens de perfectie en de virtuositeit van de dansers volop in de verf werden gezet.

Als toonaangevend meesterwerk in de geschiedenis van de muziek en de dans is de Bolero vandaag een muzikaal fenomeen dat wereldwijd wordt beschouwd als één van de meest gerenommeerde Franse muziekstukken.

Kaarten kosten 39, 49 en 62 euro voor de voorstelling in Gent en 42, 52 en 65 euro voor die in Antwerpen.

Kalender

In onze andere zalen

wo 18.01.2017 - 20:00 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Capitole Gent

in verkoop

Sherpa

Bovenvermelde links zijn de enige officiële verkoopkanalen. Koop dus alleen hier je tickets. Meer informatie op I Love My Ticket

"Bolero" wordt georganiseerd door Aramé Production