Afficher ce site en français | View this website in English

Dream Theater Images, Words & Beyond

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Dream Theater presenteert ‘Images, Words & Beyond 25th Anniversary Tour’

Volgend op het grote succes voegt Dream Theater extra data toe aan zijn Europese tournee, met op 26 april ook een Belgische datum in de Lotto Arena. De tournee gaat van start met twee shows in Rome op 30 en 31 januari.

Wie Dream Theater zegt, zegt natuurlijk ‘Images and Words’. Dit album uit 1992 waarop frontman James LaBrie debuteert is de doorbraakplaat waarmee de sympathieke band haar intrede doet in de hoogste klasse van de progressieve rockmetal en daar tot vandaag nog altijd staat. De heren beheersen hun instrumenten tot in de puntjes, wat onnavolgbare muzikale exercities oplevert. Niet alleen op plaat, maar ook op het podium: de live-reputatie van de Amerikanen is welhaast legendarisch te noemen.

De band zoekt op het razend knappe (en technisch hoogstaande maar tegelijk opvallend toegankelijke) ‘Images and Words’ muzikale grenzen op en excelleert met acht overdonderende songs. Deze mijlpaal is de meest commercieel succesvolle langspeler van de band, met openingstrack ‘Pull Me Under’.

Naast de integrale uitvoering van ‘Images and Words’ zullen de progkoningen uit New York uiteraard ook overige nummers uit hun imposante oeuvre ten gehore brengen. Kortom: een uitgelezen kans om deze helden (want dat zijn het) op 26 april in de Lotto Arena aan het werk te zien!

Dream Theater bestaat uit John Petrucci (gitaar), John Myung (bas), James LaBrie (zang), Jordan Rudess (keyboards en continuum) en Mike Mangini (drums).

Kaarten kosten 61 euro.

Kalender

wo 26.04.2017 - 20:30 uur

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Dream Theater - Images, Words & Beyond" wordt georganiseerd door Gracia Live