Afficher ce site en français | View this website in English

RAP NL Indoorfestival

Ook Gers Pardoel op affiche

(update 13.12.17)

Het nieuwe festival RAP NL brengt op 19 mei:

Gers Pardoel
Kraantje Pappie
Soufiane Eddyani
Jebroer

Geen muzikale stroming die het momenteel beter doet dan de Nederlandstalige rap en hiphop. De video’s worden massaal bekeken op YouTube en geliket en geshared op sociale media. De muziek wordt ook gigantisch veel gestreamd, waardoor de artiesten immens populair zijn. Inspelend op die populariteit vindt op 19 mei 2018 in de Lotto Arena de eerste editie plaats van het indoorfestival RAP NL.

“Kids en jonge tieners, maar zeker ook twintigers, dertigers en jeugdige veertigers hebben de Nederlandstalige rap en hiphop in hun hart gesloten”,. klinkt het bij organisatoren Benelive Entertainment en PSE-Belgium. “Artiesten die niet alleen schitteren in de studio’s, maar die het ook als entertainer waarmaken op het podium kunnen deels de verklaring zijn voor het succes. Een succes dat aanhoudt, zeker als je kijkt naar de charts of luistert naar de radio, waar zo goed als alle zenders inmiddels een plek hebben gevonden voor deze muziek op hun playlists. RAP NL werkt net als het muziekgenre verbroederend. We hebben de grote namen uit Nederland kunnen overtuigen om het podium te delen met artiesten van bij ons, binnen de unieke omgeving van de Lotto Arena. Op 19 mei schrijven we muziekgeschienis op het eerste, grote indoor RAP NL-festival van de Lage Landen”.

Gers Pardoel

Wekelijks zie je hem als jurylid in Steracteur Sterartiest. Volgend jaar geeft hij twee soloconcerten in de Lotto Arena en die zijn nagenoeg uitverkocht, want zo populair is zanger-rapper Gers Pardoel in Vlaanderen. ‘Ik neem je mee’ (dubbel platina), ‘Bagagedrager’ (goud) én ‘Louise’ (goud) waren bij ons de eerste lading hits die resulteerden in het gouden debuutalbum ‘De wereld is van jou’ en opvolger ‘De toekomst is van ons’. In het voorjaar van 2017 nam Gers deel aan het vtm-programma ‘Liefde voor muziek’ en dat legde hem geen windeieren. Zijn interpretatie van de Clouseau-klassieker ‘Anne’ was een voltreffer, net als ‘Boeng’ er ook boenk op was. De grootste hit uit het programma scoorde Gers met ‘Zo bijzonder’, een liedje dat nog altijd dagelijks wordt gedraaid op de radio en uitgroeide tot Gers-klassieker. Dit jaar was het Vlaamse luik van Gers z’n theatertournee stijf uitverkocht en bij het begin van de zomer zorgde zijn Sunset-concert in Oostende voor een ware volkstoeloop en overrompeling.

De sympathieke Gers Pardoel is hot in Vlaanderen, getuige het succes van z’n huidige single ‘Ma chérie’ die aan hoge snelheid, dagelijks voorbijkomt op de radio. Ook het in november verschenen nieuwe album ‘Voor m’n kids’ doet het bijzonder goed in de Ultratop- en streaminglijsten. Wie had vooraf durven denken dat Gers z’n carrière zo’n hoge vlucht zou nemen, toen hij bij The Opposites debuteerde met ‘Broodje Bakpao’. “Ik luister naar Engelstalige teksten voor inspiratie en ik gebruik in mijn liedjes woorden die niet zo gangbaar zijn in songteksten, zoals bijvoorbeeld ‘Bagagedrager’. Misschien valt daarom mijn werk zo in de smaak in Nederland én Vlaanderen. Ik maak in eerste instantie muziek om een goed gevoel te krijgen en als anderen dat waarderen, dan is mijn missie geslaagd. Er zijn wel eens mensen die de discussie aangaan en vinden dat ik meer moet rappen dan zingen, maar dat vind ik zinloos, want ik maak namelijk geen muziek volgens de regels.”

Kraantje Pappie

Rapper Alex van der Zouwen is bij het grote publiek bekend als Kraantje Pappie. De populaire hiphopartiest bracht tot nu toe zes albums uit en enkele mini-EP’s en singles. In 2012 en 2014 bracht Kraantje de eerste twee delen uit van z’n drieluik ‘Crane’. In 2016 kwam het derde en laatste stuk en dat werd bijna onmiddellijk bekroond met goud, net als zijn singles ‘Waar is kraan?’, ‘Feesttent’, ‘Handen omhoog’ en ‘De manier’. Zijn grootste hit scoorde Kraantje Pappie in 2017 toen hij de uptempo-single ‘Pompen’ uitbracht. Bij de release werd de track onmiddellijk opgepikt door StuBru, MNM, 3FM, Qmusic en alle andere grote radiostations in de Lage Landen. De single had letterlijk geen grens, geen grens en werd door de speakers opgepompt tot een dikke hit.

Jebroer

Het duurde tot 2012 voor Jebroer doorbrak bij het grote publiek. Samen met Yellow Claw en Ronny Flex scoorde hij met ‘Nooit meer slapen’ een monsterhit. Ook ‘Omlaag’ werd een groot succes en bereikte de nummer 1-positie in de iTunes-hiphopcharts. Zijn op één na grootste hit scoorde Jebroer in 2015 toen hij ‘Banaan’ uitbracht. In een recordtempo was de video goed voor meer dan 6 miljoen YouTube-views en werd de single in België bekroond met goud. Het Jebroer-succes bleef aanhouden, zeker toen hij op 11 november z’n derde album ‘#11ELF’ uitbracht. Op die cd staat namelijk de felbesproken single ‘Kind van de Duivel’, een liedje dat in het voorjaar van 2017 ontplofte in België en Nederland. De video heeft de kaap van 17 miljoen YouTube-views overschreden en Jebroer kreeg ook voor deze track een gouden plaat.

Soufiane Eddyani

Naast Jebroer en Kraantje Pappie staat ook de Antwerpse rapper Soufiane Eddyani op 19 mei in de Lotto Arena. Eddyani speelt een thuismatch. Nadat hij in 2016 z’n secundaire school afmaakte via de middenjury, koos hij resoluut voor een carrière als rapper. Hij wilde muziek brengen met een boodschap. “Noem het gerust doordachte rap, want ik maak songs die verder gaan dan de straatrap. Bij mij gaat het niet alleen om drank, drugs en dure auto’s. Neen, ik wil jongeren wakker schudden, zodat ze niet rond gaan hangen op straat en hun leven verpesten. Ja, ik hing vroeger ook op straat en ondanks de waarschuwingen van mijn ouders, heb ik best wel stommiteiten uitgehaald. Als ik de klok kon terugdraaien, zou ik het anders doen, maar so be it. We leven nu, in een tijd waarin ik mensen wil helpen met mijn muziek.”

In juni vorig jaar debuteerde Soufiane met ‘Terug in de tijd’, dat hij lanceerde op YouTube en Spotify. Op drie maanden tijd haalde hij 460.000 YouTube-views, die ondertussen gegroeid zijn naar 7 miljoen. De opvolger ‘God vergeef me’ haalde in zes dagen tijd 370.000 views. Ondertussen staat de teller op 13 miljoen views, behaalde de song de tipparade van de Ultratop en drong hij door tot de 55ste plaats in de Nederlandse Single Top 100.

Midden september debuteerde Soufiane Eddyani op het Nederlandse hiphop-platform 101Barz van BNN. De sessie werd inmiddels een paar miljoen keer bekeken.

Na de single ‘Een dief als broer’, goed voor 13 miljoen views, heeft Soufiane Eddyani momenteel een dikke hit te pakken met ‘ZINA’, een song die terug te vinden is op de playlisten van StuBru, MNM, Qmusic.

Kaarten kosten 24, 29, 34 en 39 euro.

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"RAP NL - Indoorfestival" wordt georganiseerd door Benelive Entertainment en PSE-Belgium