Afficher ce site en français | View this website in English

Vlaams Nationaal Zangfeest

Dit evenement is afgelopen.

81ste uitgave

Tachtig Zangfeesten tussen 1933 en 2017: ieder jaar hét moment waar de Vlamingen naar uitkeken om samen te zingen, samen de eigen cultuur uit te dragen, maar ook samen met luide stem de Vlaamse eisen kracht bij te zetten. Het Zangfeest is in die vele jaren sterk geëvolueerd, maar de kern blijft nog altijd hetzelfde: liederen zingen, een overtuiging uiten, genieten van een unieke brok cultuur. De eisen zijn gelukkig niet meer dezelfde als in 1933, en ook het programma heeft in de loop der jaren wel wat verandering ondergaan. De organisatoren knopen hun gekoesterde traditie vast aan moderne liederen, moderne dans, aan een Zangfeest dat de hedendaagse Vlaamse Beweger kan aanspreken. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: het Zangfeest is een oproep aan alle Vlaamse politici, academici, ondernemers, kunstenaars, studenten, arbeiders, kortom, aan alle Vlaamse burgers om met zijn allen de schouders te zetten onder een vrij en onafhankelijk Vlaanderen.

Liedprogramma Zangfeest 2018

Geen Zangfeest zonder samenzang en dus staan er naar goede gewoonte heel wat samenzangliederen op het programma. Het programma biedt klassieke samenzangliederen, volksliedjes, moderne kleinkunst, intieme liedjes, strijdliederen – kortom, een staalkaart van wat Vlaanderen aan liedkunst heeft voortgebracht. De Vlaamse liederschat is uitgebreid, en eigenlijk past ieder lied dat door een Vlaming is geschreven en in groep kan worden gezongen op een zangfeest.

Uitvoerders

De knappe blazers van Brassband Scaldis uit Hoboken zorgen naar goede gewoonte voor de begeleiding van de samenzang. Wim Berteloot begeleidt op piano en verzorgt de muzikale bindingen tussen de liederen. Leden uit verscheidene koren, waaronder Mannenkoor Gaudeamus, De Netezonen, Vrouwenkoor Nele, Die Cierlycke en leden uit koren van Sint-Antonius-Zoersel, Wijnegem en Berlaar vormen samen het Zangfeestkoor. Koor en orkest staan onder leiding van de dirigenten Simon De Paepe, Peter Leys en Danny Van Uffel.

Tal van jongerengroepen staan garant voor een visueel en muzikaal spektakel. De dansers van Are U Famous brengen eigen danscreaties en geven extra kleur aan een aantal liederen.Vaste waarde is de taptoe van de jeugdmuziekkapellen. Voor de regie tekent dit jaar Wilfried Haesen, de nieuwe regisseur..

Meer info op zangfeest.org.

Kaarten kosten 19,50 en 41,50 euro.

Kalender

zo 04.03.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Vlaams Nationaal Zangfeest" wordt georganiseerd door ANZ