Afficher ce site en français | View this website in English

Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

OPGELET: Af- en oprit 2 – Deurne aan Sportpaleis / Lotto Arena afgesloten van 10 tot 16 april

Klik hier voor het omleidingsplan

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandagavond 9 april dringende herstellingswerken op de Antwerpse Ring (R1) ter hoogte van Deurne. De werken duren tot maandagmorgen 16 april. Hierbij zullen vier rijstroken van de Ring en ook de op- en afrit Deurne aan het Sportpaleis / de Lotto Arena afgesloten worden. Verwacht wordt dat deze werken ernstige verkeershinder zullen veroorzaken. Via een doorsteek in de middenberm kan het verkeer richting Nederland over een beperkt aantal rijstroken. Het verkeer richting Gent heeft eveneens minder rijstroken ter beschikking. De aansluiting van de E313 op de Ring zal op één rijstrook gebracht worden. Bezoekers van de World Age Group Competitions Acrobatische Gymnastiek op 9 april (na afloop) en 10 april en van het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek op 13, 14 en 15 april in de Lotto Arena wordt aangeraden om gebruik te maken van het combiticket: parkeer op een Park & Ride en reis verder met trams en bussen van De Lijn naar de zaal. Je toegangskaart voor het evenement is geldig als vervoersbewijs heen en terug. Kom je toch met de auto naar Parking Vaart aan de rechterkant van het Sportpaleis, verlaat dan komende vanuit het westen, zuiden of oosten de Ring via afrit 3 – Borgerhout. Sla komende vanaf de E34/E313 rechtsaf of komende vanaf Brussel of de Kennedytunnel linksaf de Luitenant Lippenslaan in en draai wat verder rechtsaf de Noordersingel op richting Schijnpoortweg. Hier rechtsaf. Je houdt links aan, onder het Ringviaduct door, en slaat linksaf richting Sportpaleis. Parking Vaart bevindt zich aan de rechterkant van het Sportpaleis. Kom je vanuit het noorden, neem dan aan het knooppunt Groenendaallaan op de Ring afrit 1 – Merksem/Centrum. Sla linksaf op de Groenendaallaan (onder de Ring door) en rijd via de Groenendaallaan richting Minister Delbekelaan. Je rijdt de Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal over en slaat vlak voor het Sportpaleis rechtsaf naar de Parking Vaart.

Acrobatie op topniveau

Het WK Acrobatische Gymnastiek vindt plaats in de Lotto Arena van 13 tot 15 april 2018. Eén week voor deze competitie staan, ook in de Lotto Arena, de World Age Group Competitions op het programma. Klik hier door naar de pagina over de World Age Group Competitions.

België maakt zich op voor een uniek gymnastiekevent voor alle fans van Acrobatische Gymnastiek! In de lente van 2018 zakken ‘s werelds beste acrobaten naar Antwerpen af om er deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek. Van 13 tot 15 april strijden ze in de Lotto Arena om de wereldtitels. Spanning en topspektakel gegarandeerd en een unieke kans om de Belgische en wereldtoppers aan het werk te zien!

Ben jij klaar voor de ultieme ACRO-ervaring?

Programma en deelnemers

Op het programma staan kwalificatie- en finalewedstrijden. Alle teams nemen deel aan de kwalificaties en krijgen, na het turnen van 3 oefeningen, een klassement toegekend. De 8 hoogst gerangschikte teams kwalificeren zich voor de finale waarin beslist wordt wie de wereldkampioen 2018 wordt!

Vrijdag 13.04.2018
Kwalificaties: 11u30 – 19u30
Trio’s Balans / Heren paar Tempo
Meisjes paar Balans / Gemend paar Tempo
Heren vier Balans
Heren paar Balans / Trio Tempo

Zaterdag 14.04.2018
Kwalificaties: 10u00 – 15u30
Gemengd paar Balans / Meisjes paar Tempo
Heren vier Tempo
Finales: 16u00 – 17u45
Trio’s
Heren paar

Zondag 15.04.2018
Kwalificaties: 11u00 13u45
Finales: 15u00 – 17u00
Meisjes paar
Gemengd paar
Heren vier

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Meer info over het programma en de deelnemers vind je op de eventwebsite www.acrobatics2018.com.

De gedetailleerde wedstrijduren zullen pas dichter bij het Wereldkampioenschap bekend worden gemaakt.

Tickets

Let’s team up! Koop nu je ticket voor dit unieke event!

 • In voorverkoop kost een individueel ticket 20 euro voor de kwalificaties en 25 euro voor de finales.
 • Deze ticketprijzen zijn inclusief servicekosten en vrij gebruik P&R, tram en bus bij je verplaatsing naar en van het evenement.
 • Elk ticket is een dagticket en geeft je toegang tot alle wedstrijden die die dag plaatsvinden.
 • De tickets worden je bezorgd zodra de aanvangsuren van de competities gekend zijn.
 • Er is een speciaal tarief voor families met kinderen (vanaf 4 personen waarvan minimum 2 kinderen tot 12 jaar) voor leden van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen (groepen van 20 personen) en voor wie meerdere wedstrijden wenst bij te wonen (combitickets en eventpassen).
 • Kinderen jonger dan 3 jaar komen er gratis in maar hebben wel een ticket nodig en betalen daarvoor 3 euro servicekosten.
 • Opgelet: familietickets kunnen alleen telefonisch besteld worden via Tele Ticket Service, bereikbaar in België op 070/345.345 (max. 0,30 euro/min), vanuit Nederland op het nummer 0900/45.000.45 ( 0,45 euro/min), vanuit andere landen op het nummer +32/34.00.00.34.

Vrijdag 13.04.18 – kwalificaties

 • gewoon ticket: 20 euro
 • familietarief: 18 euro
 • voordeeltarief: 16 euro

Zaterdag 14.04.18 – kwalificaties en finales

 • gewoon ticket: 25 euro
 • familietarief: 22 euro
 • voordeeltarief: 20 euro

Zondag 14.04.18 – kwalificaties en finales

 • gewoon ticket: 25 euro
 • familietarief: 22 euro
 • voordeeltarief: 20 euro

World Championships Pass

Event Pass

VIP

Sit back, relax en geniet van het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek op een exclusieve manier. Speciaal voor jou en je genodigden werd een hospitalityformule ontwikkeld om er een onvergetelijk event van te maken. De VIP-formule is beschikbaar op zaterdag 14 en zondag 15 april voor de prijs van 115 euro per persoon (excl. btw). Acrobatie van het hoogste niveau en een stijlvolle omkadering: de ingrediënten die van dit event een TOP-belevenis zullen maken!

Kalender

vr 13.04.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Lotto Arena

za 14.04.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Lotto Arena

zo 15.04.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek" wordt georganiseerd door Gymnastiekfederatie Vlaanderen