Afficher ce site en français | View this website in English

European Open maakt sterk deelnemersveld bekend

vrijdag 25 september 2020 - 16:26

De European Open haalt in oktober liefst 8 spelers uit de top 20 naar de Lotto Arena. Onder hen onder meer top 10-speler Matteo Berrettini (ATP 8), David Goffin, Fabio Fognini, Grigor Dimitrov, Andrey Rublev en Kei Nishikori.

“Naast (Belgische) topspelers zoals David Goffin en ons dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen, was het voor ons een hoofddoel om een goeie mix van nieuwe wereldtoppers en de toppers van de toekomst naar de Lotto Arena te halen”, aldus tornooidirecteur Dick Norman. “Zoals altijd brengen we ook dit jaar een Next-Gen toptalent met de 21-jarige Alex de Minaur (ATP 27), die vierde staat in de Next Gen-competitie en vorig jaar nog de finale van de Next-Gen Masters in Milaan bereikte. Kimmer Coppejans krijgt een wildcard voor de hoofdtabel en Ruben Bemelmans voor het kwalificatietornooi.”

Veilig genieten van toptennis

“We zijn heel blij dat het tornooi toch kan plaatsvinden in deze uitdagende omstandigheden”, dixit Dick Norman. “We hebben met een heel gemotiveerde ploeg maanden keihard gewerkt om een veilig tornooi te organiseren. We garanderen dan ook dat we de fans in veilige omstandigheden van toptennis zullen kunnen laten genieten. Meer goed nieuws is dat we de toelating krijgen om beperkt publiek toe te laten. We kunnen bijna 30% van de capaciteit in verkoop laten gaan, rekening houdend met de één meter afstand tussen de verschillende bubbels. Zo zal er telkens een volle rij vrij gelaten worden en een stoel tussen de verschillende bubbels. Noteer dus alvast in jullie agenda dat we aanstaande vrijdag 25 september de ticketverkoop opstarten.”

Wie er graag bij wil zijn wacht best niet te lang om zijn tickets te bestellen, want we krijgen van heel wat Belgische en buitenlandse tennisfans te horen dat ze naar toptennis als dit snakken.

De Lotto Arena wordt van 18 tot en met 25 oktober opnieuw de hotspot voor toptennis in Vlaanderen.

Kalender

European Open 2020

Lotto Arena

vanaf zo 18.10.2020