Afficher ce site en français | View this website in English

Er zit muziek in veiling ten voordele van LIVE2020

woensdag 27 januari 2021 - 12:44

Vanaf vandaag kan je bieden op een flink aantal exclusieve hebbedingen met een hoog rock ‘n’ roll gehalte. Wat denk je bijvoorbeeld van een exclusieve e-bike van AC/DC, de PS4 console van Dimitri Vegas, technische plannen van het 360° podium van U2, een stuk podium van de Ancienne Belgique, exclusieve Eddy Wally memorabilia, een gitaar van Jan Paternoster enzovoort. Deze en veel meer objecten worden geveild ten voordele van LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de Belgische muzieksector.

Ook in het aanbod van de BidForLIVE2020 veiling zijn onder meer privéconcerten van onder andere Ruben Block, The Starlings en Helmut Lotti. Verder ook zangles van Sarah Pepels van Portland, een exclusieve, culinaire avond voor twee op het middenplein van het Sportpaleis.

Alles samen gaan 150 loten met muzikale topobjecten en bijzondere ervaringen onder de hamer. De veiling is een initiatief van LIVE2020 en veilinghuis Bernaerts, met de steun van Proximus.

“In lijn met wat we al doen met Podium 19 en in het kader van de week van de Belgische muziek, willen we bij Proximus de muzieksector een hart onder de riem te steken. We staan daarbij open voor samenwerking met verschillende partners, en zijn blij dat we via de BidForLive2020 actie een financieel duwtje in de rug kunnen geven aan één van de zwaarst getroffen sectoren in deze coronacrisis.”, duidt Stijn Willockx, Head of Sponsoring & Events bij Proximus.

De opbrengst van BidForLIVE2020 gaat integraal naar het steunfonds van/voor de livemuzieksector, dat daarmee de zwaarst getroffen sectorgenoten evenals een aantal relanceprojecten financieel kan ondersteunen. De online veiling loopt vanaf vandaag tot 15 februari op de website van veilinghuis Bernaerts. Een aantal topitems worden op vrijdag 12 februari al afgeklopt tijdens een live online veiling, vanaf 20u te volgen via live.bernaerts.eu. Laat het bieden beginnen! Belangrijk: om een bod te kunnen plaatsen tijdens de live veiling moeten geïnteresseerden zich tijdig aanmelden op het platform van veilinghuis Bernaerts.

BidForLIVE2020 is er niet toevallig nu. Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari vindt de Week van de Belgische muziek plaats en wordt muziek van eigen bodem extra in de spotlights gezet om de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken. Tijdens de week worden over heel België tal van muzikale initiatieven ondernomen, die er samen één grote liefdesverklaring aan Belgische muziek van maken.

Meer informatie: www.weekvandebelgischemuziek.be