https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/93/938df198-0761-48b5-9bbf-ad6890f2a2b6/20211017-LA-europeanopen12-1200x500.jpg

Xavier Malisse, the X-Man is back!

Gepubliceerd op vr 15.10.2021

The X-Man is back! Niemand minder dan Xavier Malisse zal de European Open nog extra kleur geven. De 41-jarige Kortrijkzaan zal aan de zijde van zijn poulain Lloyd Harris het dubbelspel afwerken in Antwerpen. Een nieuwe stunt van de organisatie, nadat het eerder Andy Murray en veel top-20 spelers naar het tornooi weet te lokken.

European Open, dat plaatsvindt van 17 tot 24 oktober, zorgt voor een nieuwe stunt: Xavier Malisse (41), die zelf ooit de halve finales op Wimbledon bereikte (2002) en later nog meer Belgische geschiedenis schreef als winnaar in het dubbelspel op Roland Garros aan de zijde van Olivier Rochus (2004), haalt zijn tennisracket opnieuw vanonder het stof. De Kortrijkzaan zal dubbelen aan de zijde van zijn pupil Lloyd Harris. Malisse behoort sinds enkele maanden tot de trainersstaf van de 24-jarige Zuid-Afrikaan. Harris (ATP 31) stootte dit jaar nog door tot de kwartfinales van de US Open, waar hij het onderspit moest delven tegen Alexander Zverev (ATP 4). “Xavier is een fenomenale speler geweest en heeft een grote invloed gehad op het team sinds hij bij ons is gekomen”, liet Harris zich eerder dit jaar ontvallen in een interview. “Hij heeft veel ervaring en ik kan veel van hem leren. Als speler zat hij vaak in situaties die ik vandaag meemaak.” En die adviserende rol van Xavier Malisse wordt nu wel heel letterlijk in de praktijk omgezet, want beide spelers gaan nu samen de baan op in Antwerpen.

“We zijn blij dat we Xavier hebben kunnen strikken voor ons tornooi met een wildcard”, aldus tornooidirecteur Dick Norman. “En hij treedt met ambitie aan. Hij zal zich zeker willen bewijzen aan de zijde van zijn pupil. Dit zal voor extra vonken zorgen. We zijn ervan overtuigd dat dit het tornooi extra cachet zal geven. De ticketverkoop loopt al als een trein en we zijn ervan overtuigd dat dit nog heel wat extra tennisfans naar de Lotto Arena zal lokken om deze Belgische tennislegende nogmaals aan het werk te zien. We zijn erg trots dat we Xavier aan het tornooi kunnen toevoegen, nadat we er eerder in geslaagd zijn om een pak grote namen te strikken voor het tornooi. Ik kan niet genoeg benadrukken om snel te zijn als je Xavier en de andere toptennissers vanaf volgende week aan het werk wil zien in Antwerpen.”

Peter Wouters, schepen van Sport stad Antwerpen: “De grote sportevenementen blijven elkaar in sneltempo opvolgen in Antwerpen. Als sportfan kan ik er alvast geen genoeg van krijgen”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “De loopschoenen en de koersfiets ruilen we nu in voor een tennisracket. Tijdens de European Open serveert een indrukwekkend deelnemersveld een week lang toptennis in de Lotto Arena. En dankzij de wildcard voor het dubbelduo Ruben Bemelmans-Michael Geerts staat er met laatstgenoemde ook een rasechte Antwerpenaar op de hoofdtabel. Redenen genoeg dus om naar de Lotto Arena af te zakken en al dat tennisgeweld vanop de eerste rij aan het werk te zien en aan te moedigen.”

Xavier Malisse, helemaal van in Los Angeles