Afficher ce site en français | View this website in English

Terug naar onze mobiliteitspagina

Met de auto – klik hier voor de website slimnaarantwerpen.be

Maak het jezelf makkelijk: vermijd de omgeving van het Sportpaleis en de Lotto Arena, parkeer op een Park+Ride en kom vlot met tram of bus naar onze zalen. Je combiticket Sportpaleis of Lotto Arena – De Lijn is geldig als vervoersbewijs! De P+R-terreinen bieden samen plaats aan bijna 2.000 auto’s.

P+R en combiticket

Toch met de auto naar de zalen?

Mobiliteitsplan bij gelijktijdige activiteiten Lotto Arena/Sportpaleis

SITUERINGSPLAN PARKINGS

Op elk van onze betaalparkings betaal je voor een parkeerkaartje 5 euro.

Vanuit het noorden

E19 Breda; A12 Bergen-op-Zoom/Rotterdam; Brasschaat

Parking Vaart: 450 plaatsen (rechts naast het Sportpaleis; eigen exploitatie)
Aan het knooppunt Groenendaallaan op de Ring neem je afrit 1 – Merksem/Centrum. Sla linksaf op de Groenendaallaan (onder de Ring door) en rijd via de Groenendaallaan richting Minister Delbekelaan. Je rijdt de Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal over en slaat vlak voor het Sportpaleis rechtsaf (Parking Vaart). Let op: Parking Vaart is alleen vanuit deze rijrichting toegankelijk.

Parking Carrette = NIEUW: 250 plaatsen (achter Basketcenter Gasthuishoeve, Carrettestraat Merksem; eigen exploitatie)
Zelfde routebeschrijving als hierboven. Op het eind van de Minister Delbekelaan rijd je niet de Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal over, maar sla je onmiddellijk rechtsaf aan het Basketcenter Gasthuishoeve. Volg de Van Veerlehofstraat aan de linkerkant van het Basketcenter (dit is de weg beneden die parallel loopt met de straat hogerop naar de Burgemeester Gabriël Theunisbrug) richting Carrettestraat. Achter het Basketcenter Gasthuishoeve bevindt zich de Parking Carrette.

Vanuit het zuiden of het westen

E19 Mechelen/Brussel; A12 Brussel; E17 Gent/Kortrijk; E34 Brugge

Parking Vaart: 450 plaatsen (rechts naast het Sportpaleis; eigen exploitatie)
Komende van de afrit 2 – Deurne wordt bij evenementen niet toegestaan om de Schijnpoortweg te dwarsen naar Parking Vaart. Je rijdt verder, steekt de Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal over, maakt weer rechtsomkeert en rijdt zo richting Parking Vaart. Beter is om door te rijden op de ring (voorbij het dak van het Sportpaleis), de afrit 1 – Merksem te nemen en zo richting Burgemeester Gabriël Theunisbrug te rijden.

Parking Slachthuis: 1.500 plaatsen (exploitatie Slachthuis)
Parking Sport: 800 plaatsen (zone onder het viaduct van de ring, eigen exploitatie)
Parking Spoor Oost: 1.600 plaatsen (evenementenzone aan de Noordersingel, parking beschikbaar bij evenementen met grote publieksopkomst)

We raden je aan om de afrit 3 – Borgerhout te nemen en vervolgens links de Luitenant Lippenslaan op te draaien. Aan het volgende verkeerslicht draai je rechts de Noordersingel op richting Spoor Oost of Slachthuislaan. Maak gebruik van de betaalparkings Spoor Oost op de Noordersingel of Slachthuis aan de Slachthuislaan.

Vanuit het oosten

E313 Hasselt/Luik; E34 Turnhout/Eindhoven

Parking Slachthuis: 1.500 plaatsen (exploitatie Slachthuis)
Parking Sport: 800 plaatsen (zone onder het viaduct van de ring, eigen exploitatie)
Parking Spoor Oost: 1.600 plaatsen (evenementenzone aan de Noordersingel, parking beschikbaar bij evenementen met grote publieksopkomst)

We raden je aan om de afrit 3 – Borgerhout te nemen en vervolgens links de Luitenant Lippenslaan op te draaien. Aan het volgende verkeerslicht draai je rechts de Noordersingel op richting Spoor Oost of Slachthuislaan. Maak gebruik van de betaalparkings Spoor Oost op de Noordersingel of Slachthuis aan de Slachthuislaan.

Wanneer slechts 1 zaal open is

Alleen Lotto Arena open = Parking Vaart in gebruik (voor bezoekers uit het noorden via afrit 1 – Merksem, zie wegbeschrijving hierboven).
Alleen Sportpaleis open = beschikbare parkeerterreinen vermeld bij het evenement in de kalender.

TIP: Raadpleeg voor alle zekerheid voor je vertrek op de pagina van het evenement welke parkeerterreinen beschikbaar zijn!

Rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een handicap

In het Sportpaleis en de Lotto Arena zijn er plaatsen voor rolstoelgebruikers en eventuele begeleiders. Voor deze bestellers zijn er, tot 30 minuten vóór aanvang van het evenement, voorbehouden parkeerplaatsen op onze privéparking Vaart (5 euro). Volg de aanduiding zoals hierboven vermeld.

Op de voorbehouden plaatsen wordt strenge controle gehouden. Hou dus je Europese parkeerkaart voor personen met een handicap, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

Heb je geen Europese parkeerkaart voor personen met een handicap, maar heb je wel een parkeerplaats dichtbij nodig door een mobiliteitsbeperking? Hou er dan rekening mee dat je aan de ingang van de parking dit zal moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem bij voorkeur op voorhand contact op met info@sportpaleis.be. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Lage-emissiezone sinds 1 februari 2017

Sinds 1 februari 2017 mag je Antwerpen niet meer binnenrijden met een vervuilende wagen. De hele binnenstad en een deel van Linkeroever zijn lage-emissiezone. De zone wordt aangeduid met een eigen verkeersbord. Grote delen van de Singel, de Noorderlaan vanaf Kinepolis en een groot deel van de Blancefloerlaan op Linkeroever vallen binnen deze zone, net als de parkings Slachthuis en Park Spoor Oost.

Lage-emissiezone

Parking Spoor Oost: parkeren met nummerplaatherkenning

Kom je naar een evenement in de Lotto Arena terwijl er ook een evenement in het Sportpaleis plaatsvindt, dan kan je met de auto terecht op de Parking Spoor Oost op de Noordersingel. Deze parking wordt alleen opengesteld wanneer een grote publieksopkomst wordt verwacht. De Lotto Arena bevindt zich op wandelafstand. Betalen voor je parkeersessie kan sinds 28 september 2017 aan de automaten of via app en sms door je nummerplaat in te voeren. Je betaalt 5 euro per parkeerbeurt. De parking opent 3 uur voor aanvang van de show en parkeren kan tot maximaal 2 uur na het evenement.

De parking is uitgerust met ANPR-camera’s. Die registreren je nummerplaat wanneer je binnen- en buitenrijdt. Daarom staan er op deze parking geen slagbomen. Je nummerplaat wordt enkel in het systeem opgeslagen als je doorrijdt zonder betalen. In dat geval zal je een parkeervergoeding van 30 euro moeten betalen.

Opgelet: Parking Spoor Oost valt binnen de lage-emissiezone (zie hierboven).

Info Parking Spoor Oost

Blauwe zone in de buurt

Let op: in de buurt van het Sportpaleis en de Lotto Arena is er een blauwe zone met beperkte parkeertijd tijdens evenementen! De parkeerplaatsen in de nabijgelegen woonstraten worden in de eerste plaats voorbehouden voor de buurtbewoners. Automobilisten van elders moeten hun parkeerschijf achter de voorruit leggen en kunnen slechts korte tijd parkeren. Het gebruik van de parkeerschijf is verplicht, uitgezonderd voor bewoners, van maandag tot vrijdag van 18 tot 24 uur en van zaterdag tot zondag van 9 tot 24 uur. Parkeerboetes worden uitgeschreven door “Parkeerbeheer zone Sportpaleis” (dit is niet het Sportpaleis zelf) en bedragen 30,00 euro.

Blauwe zone

Respect voor de buurt

Gelieve bij het verlaten van het Sportpaleis of de Lotto Arena en het terugkeren naar de auto de nachtrust van de buren te respecteren en geen zwerfvuil in de nabijgelegen straten of op de parkeerterreinen achter te laten. Zo wordt een avondje uit niet een feest voor de één en een bron van ergernis voor de ander. Antwerps Sportpaleis nv en de vele buurtbewoners danken je voor je begrip en je medewerking.