VOS

do 05.12.2024

Sterren komen, sterren gaan, alleen Vos blijft bestaan. Luc De Vos overleed veel te vroeg, maar zijn legende leeft voort. ‘VOS’ in de Lotto Arena wordt het grootste Luc De Vos huldeconcert ooit.

Donderdag 5 december brengen een 20-tal artiesten hulde aan de teksten en muziek van Luc De Vos in de Lotto Arena in Antwerpen. ISE, Maria Iskariot, Emma Bale, BLUAI, Elisa Waut en Kids with Buns zijn de eerste zes artiestennamen die bekendgemaakt worden. Als extraatje wordt er meteen ook een eerste single gelost. De winnares van Studio Brussels Nieuwe Lichting 2024 ISE covert op betoverende wijze Gorki’s nummer 'Ik Reis Door de Nacht'.

Update 07.06.2024

-----

De Vlaamse muziekscene verloor eind november 2014 een Gents icoon. Zanger, songwriter en schrijver Luc De Vos overleed toen onverwacht. Op donderdag 5 december brengen een 20-tal artiesten en bands een eerbetoon aan hem in de Lotto Arena. Manager van het eerste uur Noelle Vanhelsuwé nodigde in overleg met nabestaanden en vrienden van Luc artiesten uit om na 10 jaar “een extra dimensie aan het Vossiaans universum” toe te voegen. De volledige line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.

“Sterren komen sterren gaan, alleen Vos blijft bestaan”

“Wie verzint zoiets? Welke schrijver pent zoiets neer? Waar haalt ChatGPT dergelijke onzin vandaan?”, was het eerste dat door onze gedachten schoot. We hadden hier graag een boom willen opzetten met de meester zelve maar beseften onmiddellijk dat dit in wezen niet langer mogelijk is.

Dat overkwam ook de brave ambtenaar die met deze opdracht werd belast. Na tien jaar stilzwijgen verbrak hij de stilte en begon een lijst met namen te noteren. Deze bleek echter niet alfabetisch, maar per gender gerangschikt.

Het principe indachtig ‘ladies first’ vroeg hij aan elke deerne van desbetreffende lijst of ze een nummer uit het oeuvre van Gorki/Gorky wilden bewerken en indien gewenst live vertolken. Tot zijn grote verbazing was het enthousiasme zo groot en nog voor hij aan de lijst met zangers toekwam had hij een avondvullend programma.

De muzikale gasten gingen aan de slag met de door hen gekozen nummers en leverden als sollicitatie voor de grote avond het nodige bewijs van hun kunnen. De opnames stroomden demo-gewijs binnen en langzaam maar zeker werd duidelijk hoe geniaal het allemaal wel niet klonk. Als daar maar geen album van komt dacht de brave man. Alle vrouwen - van juveniel artiest tot waar icoon - voegden een extra dimensie toe aan het Vossiaans universum.

Helaas was er in de hele Gentse kanaalzone geen enkele zaal beschikbaar voor zo’n prestigieus project. Gelukkig bleek men – ere wie ere toekomt - in Antwerpen bereid om de Lotto Arena voor een avond ter beschikking te stellen. Een zaal waar Gorki nooit optrad, maar waar Luc op 8 juni 2007 in elke vezel ontroerd werd door zijn muzikale held Roger Daltrey van The Who.

Wedden dat jullie op 5 december even ontroerd zullen zijn ?

Met vriendelijke groeten,

Uw nederige ambtenaar.

-----

Steun de Gentbrugse Meersen, net zoals Luc

Steun het natuurgebied de Gentbrugse Meersen in Gent, zoals Luc deed. Help Natuurpunt met een gift via deze link. Giften vanaf 40 euro krijgen een fiscaal attest. Doe mee en laat dit prachtige stukje natuur bloeien!

-----

Tickets: 30 euro - 37,50 euro - 45 euro

do 05.12.2024Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorPSE Belgium

venues.vip.name

Aangeboden door be•at

do 05.12.2024 20:00
271,3

The be•at VIP Experience (t/m 3 experiences)

Geniet van een zorgeloze avond met je be•at VIP Experience!

(dit is de prijs per persoon voor 1 t/m 3 experiences)

The be•at VIP Experience  (t/m 3 experiences)
Kopen
do 05.12.2024 20:00
252,84

The be•at VIP Experience (vanaf 4 experiences)

Geniet van een zorgeloze avond met je be•at VIP Experience!

(dit is de prijs per persoon voor vanaf 4 experiences)


The be•at VIP Experience (vanaf 4 experiences)
Kopen

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief