ISE brengt naar aanleiding van het VOS concert in de Lotto Arena een herwerking van 'Ik Reis Door De Nacht' uit op single.

Eerste namen bekend voor 'Vos' concert in Lotto Arena

06.06.2024

De Lotto Arena in Antwerpen wordt op donderdag 5 december omver geblazen door een muzikaal eerbetoon aan legende Luc De Vos. Maar liefst 20 artiesten komen samen en brengen zijn onvergetelijke teksten en muziek.

ISE, Maria Iskariot, Emma Bale, BLUAI, Elisa Waut en Kids with Buns zijn de eerste zes namen die hun opwachting maken. En dat is nog maar het begin! De komende weken worden nog meer namen bekendgemaakt. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt vandaag een eerste single gelanceerd! ISE, winnares van Studio Brussels Nieuwe Lichting 2024, betovert je met haar eigenzinnige versie van Gorki's nummer 'Ik Reis Door de Nacht'. Tickets voor deze unieke show zijn nu te koop.

ISE

Zo jong, Zo mooi en Zo Freaking goed. Je moet het maar doen op je achttiende! De Nieuwe Lichting winnen, scoren in de afrekening, AB uitverkopen, Rock Werchter, Best Kept Secret, Lokerse Feesten, ... En bovenal het aandurven een song van de meester aan te pakken en op een geniale wijze naar eigen hand te zetten. Voor velen zou dit een mooi carrière overzicht kunnen zijn, voor ISE duidelijk nog maar het begin van een reis door de nacht. Slechts gewapend met haar gitaar en rauwe stem toont ze breekbare authenticiteit met een volwassen uniek geluid.

Maria Iskariot

Maak kennis met Maria Iskariot, Nederlandstalige punk met een hoek af en kersverse winnaars van Sound Track 2024 en Humo’s Rock Rally 2024. Op lovende vergelijkingen werd toen niet bespaard: "Teksten in het Nederlands die bij momenten de herinnering aan Luc De Vos opriepen." Bestaat er een mooier compliment voor een beginnende band? Het moet hard zijn ... Het zal hard zijn! Complete waanzin volgens de meester zelve.

Emma Bale

Emma Bale won als jongste artieste ooit een MIA op 17-jarige leeftijd in de categorie 'Solo vrouw'. Een jaar later won ze de Radio 2 Zomerhit voor ‘Beste zangeres’. Ze werkte daarna onder andere nog samen met Milow ('Fortune Cookie') en Lost Frequencies ('Run'). Drie jaar geleden zat ze samen met onder andere Geike Arnaert en Tourist LeMC in het zevende seizoen van Liefde voor Muziek.

"Ik ben al heel lang fan van zijn filosofische teksten en stem en heb veel respect voor hoe hij van toch eerder atypische songs hits heeft kunnen maken die echt elke Vlaming kent, ik ben dan ook vereerd om een eigen versie van één van zijn hits live te mogen spelen op dit tribute concert naast zoveel vrouwelijk muzikaal talent", aldus Emma Bale.

BLUAI

Na het winnen van drie toonaangevende Belgische muziekprijzen met Humo's Rock Rally, De Nieuwe Lichting en Sound Track in 2022 staat de band deze zomer op de mainstage van Rock Werchter. Ze releasten onlangs hun debuutalbum “Save It For Later”. Engelen die Gorki coveren. Meer moet dat niet zijn.

Elisa Waut

Elisa Waut won in 1984 Humo's Rock Rally. Na vier albums stopte de groep in 1990, maar later kwamen er toch nog albums uit. "Luc was fan van onze muziek ...blijkbaar. En hij zingt onze naam in het nummer 'Het Einde Is Nabij’. Toen we tien jaar geleden naar aanleiding van onze achtste album een klein optreden gaven, kwam hij kijken en was heel enthousiast. Een paar maanden later stierf hij…” aldus Elsje. 

Kids with Buns

In 2021 won Kids With Buns De Nieuwe Lichting met hun single 'Bad Grades'. Deze single kwam later ook op nummer 1 te staan in De Afrekening van Studio Brussel en behaalde meer dan een miljoen streams wereldwijd. Een melancholisch micro-universum ontstaat wanneer hun pure maar kenmerkende gitaren samensmelten in combinatie met de androgyne stem van Marie en de zijdeachtige tonen van Amber. Geef al je geld aan de Kids zou Luc zeggen.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief