Taylor Swift heeft een nieuw album uit.

Swiftie Britt: "Wanneer kom je naar België?"

19.04.2024

‘And now the story isn’t mine anymore… it’s all yours’. Met deze geheimzinnige boodschap kondigt Taylor Swift haar nieuwe album aan.

We hebben er een lange tijd op moeten wachten, maar eindelijk is het zover. Taylor Swift’s gloednieuwe album ‘The Tortured Poets Department’ is sinds vandaag uit. Precies om 6 uur vanochtend, Europese tijd, werd het album gelanceerd bestaande uit 16 nummers. En alsof dat nog niet genoeg was, bracht Swift exact twee uur later het dubbelalbum 'The Tortured Poets Department: The Anthology' uit. We moeten nog bekomen van het standaardalbum en dan voegt ze nog eens 15 extra nummers toe! Voor wie goed kan tellen, betekent dat maar liefst 31 gloednieuwe nummers! Taylor, you are insane! Rust je soms ook wel eens uit?

Nadat ze haar album 'Midnights' had voltooid, begon Taylor aan dit nieuwe, poëtische album. Ze sloeg opnieuw de handen ineen met producers en songwriters Jack Antonoff en Aaron Dessner. Bovendien werkte ze samen met Post Malone aan het openingsnummer 'Fortnight', en met Florence Welch van Florence & The Machine aan het nummer 'Florida'.

Vervolgens lijkt het erop dat het album gaat over haar breuk met acteur Joe Alwyn, met wie ze zes jaar lang een relatie had. Mogelijk verwijst de albumtitel ook naar 'The tortured man club', een groep op WhatsApp waar Joe Alwyn deel van uitmaakt met collega's.

Na de release van The Tortured Poets Department rijst natuurlijk de vraag of dit album deel zal uitmaken van haar Eras Tour. Dat zal voor de Swifties duidelijk worden op 9 mei, wanneer Taylor haar tour start in Europa met haar eerste show in Parijs.

Wat ik uiteindelijk van Taylor's nieuwe album vind? Het is een echte vibe! Al duurde het even vooraleer ik alle 31 nummers had beluisterd... Ik vind alle nummers stuk voor stuk fantastisch. Elke track heeft zijn eigen unieke charme en ze vormen samen een echte meeslepende luisterervaring. Taylor weet hoe ze haar muzikale veelzijdigheid kan tonen in haar nummers en met ‘The Tortured Poets Department’ is ze daar voor mij opnieuw in geslaagd. Ze is één van ‘s werelds beste songwriters en dat heeft ze met dit album nog maar eens bewezen.

Als ik echt een favoriet nummer van het album moet kiezen, dan vind ik 'My Boys Only Breaks His Favorite Toys' absoluut een schijf! Hopelijk brengt ze die dan ook samen met nog andere nummers van het album op The Eras Tour in Europa.

Maar eh... Taylor... Wanneer kom je eindelijk eens naar België?

^BD

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief