Flanders Technology & Innovation Festival 2024

Duik in de wereld van technologie op het Flanders Technology & Innovation Festival. Ontdek de strafste innovaties, leer hoe games ontwikkeld worden en ga op reis in de metaverse. Voor jong en oud!

Hét evenement voor technologie en innovatie voor het eerst in het Sportpaleis én de Lotto Arena!

Voor straffe technologische uitvindingen hoef je heus niet helemaal naar Silicon Valley te gaan. Ook Vlaanderen heeft op dat vlak heel wat te bieden! Op het Flanders Technology & Innovation Festival ontdek je de nieuwste snufjes die deel zullen uitmaken van onze toekomst. Leer, ontdek en word geïnspireerd!

In de ban van technologie en innovatie en benieuwd naar de toekomst van Vlaanderen? Dan is het Flanders Technology & Innovation Festival écht iets voor jou!

Experimenten, demo’s, activiteiten, workshops en interessante sprekers dompelen je onder in de wereld van innovatie en technologie in Vlaanderen.

De eerste editie van het FTI Slotfestival neemt je mee langs talloze interactieve zones in het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen. Je ontdekt er de gezondheidszorg, de mode en de mobiliteit van de toekomst, leert er alles over de Vlaamse bedrijven in de ruimtevaart en de landbouw van de toekomst.

Laat je inspireren door de Vlaamse gametechnologie en leer hoe Vlaamse games ontwikkeld worden. Navigeer zelf door de haven van de toekomst en ervaar - uniek in Europa - de klas van de toekomst met Apple.

Ook kinderen mogen stemmen

Ah ja! Geef hen een STEM. Laat jouw kids hun talent en hun job in de toekomst nu al ontdekken en bezorg hen een onvergetelijk moment in het meest indrukwekkende STEM paviljoen met honderden workshops van 6 tot 18 jaar in samenwerking met Nerdland en Technopolis.

Verken de technologie achter de Code van Coppens, luister naar de toekomstvisies van oa Lieven Scheire, Hetty Helsmoortel, Jacotte Brokken, Sven Nys, Tom Waes en vele anderen.

Kom kijken, luisteren en juichen

Verdiep je in de fascinerende wereld van AI, de metaverse en robotica en ontmoet de wereldkampioenen van de Solar Car Challenge en de piloten van de Formula Electric. Beleef voor het eerst in Vlaanderen de internationale Drone Racing League vanop de eerste rij en moedig de jonge finalisten van de First Lego League aan.

All Access to technology

Solliciteer voor duizenden openstaande vacatures rond technologie en innovatie in onze FTI Jobfair en ontdek het Sportpaleis en Lotto Arena op een unieke en exclusieve manier achter de schermen. Voor één keer mag je helemaal backstage.

Een unieke kans voor jong en oud om spelenderwijs de doekomst te ontdekken. Families, gezinnen, groepen of scholen, iedereen is welkom!

Nerdland Podcast Live

Fan van de podcast 'Nerdland'? Dan moet je in de Lotto Arena zijn! Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel zullen er live een aflevering inblikken, en jij kan er ook bij zijn.
Tickets kosten 25 euro. Heb je een ticket voor de laatste sessie op zondag 24 maart om 16 uur? Dan kan je voor 10 euro extra de opname van de Nerdland Podcast Live bijwonen.

Groepen

Kom je met een groep van 11 of meer personen? Contacteer ons zodat wij voor jou een reservatie kunnen maken.

Timing volgt

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen
In de huidige venue zijn geen actuele tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief