De beurs 'Fine Art Fair' - beter gekend als de Antiekbeurs - vindt voor de veertigste keer plaats in Trixxo Arena Hasselt.

Antiekbeurs dit weekend voor de 40ste keer in Trixxo Arena

14.03.2024

Vandaag bericht Het Belang van Limburg over de Fine Art Fair - in Hasselt en omgeving beter gekend als de Antiekbeurs - in Trixxo Arena. Het evenement is namelijk aan zijn 40ste editie toe.

De beurs is een initiatief van Jean-Pierre Defossé. "In 1980 ben ik in onze buurt gestart met kleinere beurzen in sporthallen en dorpscentra", zegt Jean-Pierre in de krant. "Door een bevriend antiquair uit Hasselt werd ik overtuigd om eens naar de Grenslandhallen te komen kijken. Daar werd alles plots anders, professioneler. In 1983 waagde ik de sprong in Hasselt met meteen honderd exposanten uit België en uit buurlanden. De eerste editie duurde elf dagen."

Jean-Pierre Defossé vertelt verder over hoe hij zijn beurzen in verschillende Vlaamse steden verkocht, maar Hasselt daarna terug in handen wilde hebben. "Ik was echt verliefd op Hasselt. Daar was het telkens een familiale, plezante beurs met echte topproducten. Nu nog steeds!"

De '40th Hasselt Fine Art Fair' vindt plaats van 14 tot en met 17 maart 2024 in Trixxo Arena.

Lees het artikel over de Fine Art Fair in Het Belang van Limburg.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief