Will Tura nodigt meer dan twintig topartiesten uit in het Sportpaleis. Ben Crabbé is de gastheer van dienst.

Ben Crabbé gastheer op 'Will Tura nodigt uit' in het Sportpaleis

26.12.2023

Will Tura nodigt donderdag en vrijdag meer dan twintig topartiesten uit. Zij zullen in zijn aanwezigheid allen een lied uit zijn ruime repertoire brengen. Met videobeelden uit Wills rijke verleden wordt dit unieke concert een wandeling door het rijke werk en leven van de Keizer van het Vlaamse lied. Ben Crabbé is de gastheer van dienst. Enkel voor donderdag 28 december zijn de laatste tickets in verkoop.

Fan van het eerste uur en host Ben Crabbé

Hij is fan van het eerste uur en notoir Will Tura-kenner. En over enkele dagen staat Ben Crabbé met gezonde stress op het podium, als host van ‘Will Tura nodigt uit - het ultieme concert’.

“Ik dénk dat ik ongeveer alles liggen heb wat Tura ooit gemaakt heeft. Dat zijn stuk voor stuk pareltjes: die teksten, die arrangementen, de tijdloze manier waarop hij generaties verbindt... Niemand doet hem dat na. Er is een reden waarom hij de allergrootste is. En dat bedoel ik niet louter op muzikaal vlak. Ook als mens is hij uniek”, aldus Ben Crabbé in Het Laatste Nieuws vandaag.

Crabbé ontmoette Tura voor het eerst in 1983. “Ik werkte toen bij Studio Brussel, en hij was daar te gast. Toch was het pas vanaf 1987, toen ik de overstap maakte naar televisie, dat onze vriendschap z’n start kende. We waren vaak te gast in dezelfde programma’s, en ik weet nog dat ik in’t begin altijd danig onder de indruk was. Will Tura, dat was - én is - voor mij de Eddy Merckx of Paul Van Himst van de Vlaamse muziek.”

“Je voelt aan alles dat er iets legendarisch gaat gebeuren”, besluit Ben. “Samen met meer dan twintig artiesten verzorg ik een eerbetoon dat 2,5 uur duurt. Daar wil je gewoon de allerbeste show van maken, en de leukste anekdotes vertellen. Voor Will.”

Op donderdag 28 en vrijdag 29 december wordt Will Tura gepast in de muzikale bloemetjes gezet door meer dan 20 Vlaamse topartiesten. Bart Peeters, CAPPAERT, Christoff, Cleymans & Van Geel, Clouseau, Daan, Free Souffriau, Geike Arnaert, Günther Neefs, Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Joost Zweegers, Luc Steeno, Metejoor, Natalia, Niels Destadsbader, Ozark Henry, Paul Michiels, Peter Vanlaet, Ruben Block, Sandra Kim en Stijn Meuris zullen hem op unieke wijze eren. Ze ‘adopteren’ elk een pareltje van Will Tura (bijna 60 nummer 1-hits in Vlaanderen) om op die manier, in het bijzijn van de Meester, de songs uit zijn hele repertoire te presenteren.

Koop nu je tickets voor 'Will Tura Nodigt uit ...' in het Sportpaleis.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief