Christoff brengt de single 'Dit Ben Ik' uit.

‘Dit Ben Ik’ nieuwe single van Christoff

27.05.2023

Christoff nam het nieuwe nummer 'Dit Ben Ik' op in de studio met live muzikanten onder leiding van succesproducer Edwin van Hoevelaak. Christoff schreef het nummer samen met o.a. Alides Hidding, bekend van de Time Bandits.

Met de single wil Christoff iedereen die het moeilijk heeft om uit te komen voor zijn of haar geaardheid een hart onder de riem steken.

“Ik schrik dat zoiets in deze moderne tijden toch nog een gevoelig onderwerp is. Ongelofelijk hoeveel mensen er nog steeds worstelen en schrik hebben om ervoor uit te komen dat ze anders geaard zijn. Zoiets zou in deze moderne tijden echt niet meer mogen. Met ‘Dit Ben Ik’, een frisse Nederlandstalige popsong maak ik graag een statement en steun ik al die mensen die het lastig hebben. Jong en oud, want ik merk uit de gesprekken die ik heb dat het iets is wat alle leeftijden overstijgt. In de wereld én de maatschappij waarin wij leven vind ik het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Dat is iets waar we met z’n allen moeten naar streven”, zegt een overtuigde Christoff.

“Ik ben mijn ouders en mijn zus nog steeds heel dankbaar dat we thuis alles konden en kunnen bespreken. Zij hadden het snel door en maakten er ook nooit een probleem over dat ik mij eerder aangetrokken voelde tot mannen. Ik ben wel geschrokken dat het in de huidige, moderne tijden blijkbaar niet zo evident is om ‘uit te kast te komen’. Het is iets waar er nog velen mee worstelen en waar ik met mijn nieuwe single ‘Dit Ben Ik’ op inspeel door hen te steunen."

Met een goedgevulde agenda kijkt Christoff verwachtingsvol vooruit naar de komende zomermaanden. “De Gentse Feesten, maar ook naar alle andere optredens kijk ik nu al uit. Naast het opnemen van nieuwe muziek vind ik optreden voor een publiek ook nog steeds één van de mooiste dingen die ik mag doen. Ik ben heel benieuwd naar de reacties van het publiek op mijn nieuwe single ‘Dit Ben Ik’. Spannend!”

Christoff komt op 30 september naar Capitole Gent en op 7 oktober naar Trixxo Theater Hasselt in het kader van de concertreeks 'Christoff zingt Tura'.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief