Het popnieuws van deze week met (G)I-DLE, IDLES, Karol G, Noah Kahan en meer.

Het popnieuws van deze week met (G)I-DLE, IDLES, Karol G, Noah Kahan en meer

09.02.2024

Opnieuw serveert Lena jou deze week een flinke hap popnieuws. Stay tuned!

Depeche Mode stond deze week in het Sportpaleis. Het was pas enkele maanden geleden dat ze nog op hetzelfde podium stonden. Wil je nog even nagenieten of heb je deze schitterende show gemist? Check deze concertfoto's van fotograaf Christal Baudoin.

----

Ook voor Nothing But Thieves kon je deze week terecht in een van onze zalen. De band speelde de Lotto Arena helemaal plat met onder meer hun nieuwste album ‘Dead Club City’. Een album met een wat minder rockgehalte, maar minstens even goed als hun voorgaande nummers! De show nog eens herbeleven? Dat kan met de foto's van Toon Miermans.

----

(G)I-DLE, de befaamde K-pop girl group, was te gast bij de Koreaanse talkshow ‘The Seasons: Lee Hyo-ri’s Red Carpet’. De 5 leden van de groep brachten enkele nummers, waaronder hun nieuwste single ‘Super Lady’ en een cover van Brown Eyed Girls’ iconische nummer 'Abracadabra'. Bekijk de cover hier!

(G)I-DLE verovert, samen met vijf andere K-pop bands, het sportpaleis tijdens Music Bank op 20 april 2024.

----

Het nieuwe album 'TANGK' van de Britse band IDLES komt uit op 16 februari. Maar de luisteraars van Studio Brussel kregen maandag al de kans de nummers van het nieuwe album te leren kennen. IDLES speelde een exclusieve show bij StuBru tijdens LIVE LIVE. Het was de allereerste keer dat TANGK live gespeeld werd, een echte primeur dus! Herbeluister deze exclusieve IDLES live show.

TANGK live in een grote zaal meemaken in plaats van in je luie zetel? IDLES speelt voor de allereerste keer in de Lotto Arena op 9 maart 2024.

----

De K3 RUN&FUN komt ook dit jaar terug! Dé dag waarop kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een toffe manier allerlei sporten kunnen ontdekken. Ook K3 zelf zal er optreden. Of ze ook een liedje uit de familiemusical 'De 3 Biggetjes' zullen brengen, is nog een grote vraag. Waar we wel zeker van zijn, is dat ze deze liedjes zeker en vast spelen tijdens hun aankomende musicals.

'De 3 Biggetjes' trekt door Vlaanderen en komt vanaf 10 februari naar Capitole Gent, vanaf 30 maart naar Trixxo Theater en vanaf 9 mei naar Stadsschouwburg Antwerpen.

----

Nog minder dan twee maanden en dan vindt het grootste 90's feest van het land plaats! Wie zeker aanwezig zal zijn, is Belle Perez en zij neemt haar vriendengroep mee. De eerste namen maakte ze onlangs bekend. Hellmut Lotti en Jody Bernal vullen de affiche aan!

‘Belle Perez & Friends’ zijn aanwezig tijdens Back to the 80’s, 90’s & Nillies in Trixxo Arena op 30 maart 2024.

----

Super nieuws voor Karol G! Tijdens de uitreiking van de Grammy Awards op 5 februari, won ze haar eerste Grammy ooit. De Colombiaanse zangeres won de prijs in de categorie ‘Best Música Urbana Album’ voor haar album ‘Mañana Será Bonito’. We zijn ervan overtuigd dat ze de komende jaren nog veel meer prijzen kan bemachtigen!

De ‘Grammy-winning artist’ staat op 29 mei 2024 in het Sportpaleis.

----

Niet één, maar twee nieuwtjes over folkzanger Noah Kahan deze week! De Amerikaanse singer-songwriter releaset de laatste versie van zijn razendpopulaire album ‘Stick Season’. De nieuwe versie heet ‘Stick Season (Forever)’ en bevat twee extra collabs.

Maar er is meer nieuws. Kahan is een echte rijzende ster en is ondertussen wereldwijd bekend. Ook in Vlaanderen is hij enorm geliefd bij de muziekliefhebbers. Het nummer ‘Stick Season’ uit het gelijknamige album staat al vijf weken bovenaan de Ultratop van Vlaanderen.

Op 26 februari 2024 speelt Noah Kahan in een volledig uitverkocht Vorst Nationaal.

---

Deze week liet Pukkelpop al enkele namen van hun line-up op ons los. Wie ook mee op die lijst staat, is The Smile. De Engelse rockgroep, gevormd door twee leden van Radiohead, staat niet alleen op Pukkelpop. Je kan ze ook eerder al live aan het werk zien in Brussel!

The Smile in Vorst Nationaal op 15 maart 2024.


^LO

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief