“Les Misérables is een must-see voor iedereen”

REVIEW “Les Misérables is een must-see voor iedereen”

28.12.2023

De epische musical Les Misérables staat na 25 jaar terug in ons theater. Vorige week woonde onze social media export Shary Verdonck de voorstelling bij.

Als fervente musicalliefhebber kon ik dit spektakel niet missen. We zijn intussen beland bij de 9 laatste shows in Vlaanderen. Hoog tijd dat ik je 9 redenen geef waarom je geen 25 jaar moet wachten om deze musical te zien.

Het uitmuntende acteerwerk van Nordin De Moor

Vlaamse musicalacteur Nordin De Moor speelt de rol van de geobsedeerde politie-inspecteur Javert. Zijn overtuigende en krachtige vertolking van de meedogenloze Javert laat een blijvende indruk achter op het publiek. Wat een stem heeft die man toch. Hij overdondert je van begin tot einde.

Het ontroerende liefdesverhaal van Éponine, Marius en Cosette

De onbeantwoorde liefde van Eponine wekt sympathie op en geeft het verhaal een extra dimensie. Het zorgt sowieso voor herkenbaarheid. Ianthe Tavernier zet dan ook een sterke Eponine neer en geeft je kippenvel tijdens het solonummer ‘Heel Alleen’. Gewoon al terugdenken aan die krachtige scène tussen Marius en Eponine doet mijn ogen terug wateren.

De getalenteerde kindercast

De volwassen acteurs kunnen er wat van, maar de kinderen zijn ook mega getalenteerd. Ze bewijzen dat op talent geen leeftijd staat. Matte Geirnaert, Yasmine Huyghe, Victor Kryeziu, Nayah Bertels, Mauro Degroote, Jeanne Herbots en Leonie Gysen. Geloof me, je gaat nog van ze horen!

De humoristische noot van Jonas Van Geel en Goele De Raedt

De Thénardiers, het blijft een gek koppel. Jonas en Goele voegen op echte Vlaamse wijze een dosis luchtigheid aan het verhaal toe. Het zorgt voor de perfect afwisseling van de andere zware thema’s. Dus dacht je alleen maar te huilen tijdens deze musical, think again.

Epische barricadescène

Een van de meest memorabele momenten in Les Mis is ongetwijfeld de barricadescène. En het nummer ‘Hoor Je Het Zingen Op De Straat?’ maakt het volledig af. Als iedereen op de scène samen begint te zingen zorgt dat voor kippenvel. Neem het van mij aan, maar deze scène blijft voor eeuwig in je geheugen gegrift.

De liveband

Ook de liveband onder leiding van musical director Steven Van Gool draagt bij aan de magie van de musical. De livemuziek zorgt ervoor dat de nummers nog intenser binnenkomen. De muziek is verder tijdloos en onvergetelijk. Het is een doorgecomponeerde musical, wat wil zeggen dat alle dialogen gezongen worden. Maar deze liveband zorgt ervoor dat dit absoluut niet stoort en het zelfs aangenaam wordt om naar te luisteren.

Verbluffende decors

De decors zijn eigen aan het tijdperk waarin de show zich afspeelt. Maar alles is zo gedetailleerd en zorgvuldig ontworpen. Het zorgt mee voor de authenticiteit van de musical. Het oog wil ook wat, niet waar?

De sterke emoties

Ik ga er geen doekjes om winden. Ik heb zeker en vast tranen gelaten tijdens deze musical, maar ook wat afgelachen. Les Misérables weet het publiek diep te raken, waardoor zelfs de meest stoïcijnse toeschouwer niet onbewogen blijft. De grootste tip: breng zakdoeken mee.

Het historische, maar ook hedendaagse verhaal van Victor Hugo

Les Misérables is een boeiend verhaal met historische diepgang, maar als je erover nadenkt snijdt deze musical heel veel thema’s aan die nog steeds relevant zijn. De sociale ongelijkheid, de onrechtvaardigheid die we soms nog voelen heeft zeker raakvlakken met het heden.

In het kort gezegd is Les Misérables niet zomaar een musical. Het is een betoverende ervaring waarbij je op een avontuur gaat vol emoties. Een must-see voor iedereen. Een once-in-a-lifetime experience waarover je binnen 20 jaar nog praat. Je hebt nog negen keer de tijd!

Koop nu je tickets voor 'Les Misérables'.

^SV

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief