Talent en muzikale passie: dat is wat de Amerikaanse cellist Nathan Chan heeft.

Nathan Chan op cello tijdens Night of the Proms

13.09.2023

Night of the Proms maakte deze week bekend dat Berre aan de affiche werd toegevoegd. Ook de klassieke artiest van dit jaar is bekend: de Amerikaanse cellist Nathan Chan vervoegt de line-up.

Talent en muzikale passie: dat is wat de Amerikaanse cellist Nathan Chan heeft. Hij begon op zesjarige leeftijd cello te spelen en studeerde later aan gerenommeerde muziekscholen, waaronder de Juilliard School in New York City. Zijn repertoire omvat klassieke muziek, hedendaagse werken en creatieve fusies met artiesten van verschillende muzikale stijlen.

Gedurende zijn hele carrière heeft Nathan Chan zich voorgenomen om muzikale grenzen te verleggen met zijn cello. Hij wil niet alleen optreden, maar ook communiceren met het publiek en verhalen vertellen met zijn instrument.

Meer dan 35 miljoen views op YouTube, TikTok en Instagram zijn het bewijs van de enorme impact van de cellist op de online klassieke gemeenschap. Bij Night of the Proms zal hij niet enkel enkele nummers solo brengen, maar is hij ook eerste cellist in het orkest tijdens de volledige concerttournee door België en Duitsland.

Night of the Proms, het feest van klassiek en pop, vindt plaats op 24, 25 én 26 november 2023 in het Sportpaleis.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief