Niels Destadsbader neemt deel aan het Belgian Darts Gala op 12 oktober.

Niels Destadsbader op Belgian Darts Gala

11.10.2023

De Trixxo Arena in Hasselt wordt morgen - donderdag 12 oktober - voor één avond het mekka van het darts. Op het eerste Belgian Darts Gala spelen niet alleen de Belgische toppers Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts tegen internationale topdarters. Ook zijn dartsende BV’s er van de partij. Het gala reikt ook de eerste Belgische darts awards uit. Tickets bestellen kan nog!

Wereldtop darts op de rode loper

De Trixxo Arena rolt de rode loper uit voor de dartswereld. Letterlijk! De darters krijgen een feestelijke ontvangst bij dit eerste gala. Voor het publiek meteen dé uitgelezen kans om de top van het werelddarts te zien voorbijwandelen. Naast de twee Belgische toppers Van den Bergh en Huybrechts zijn immers de nummers 1 en 2 van de Order of Merit ook aanwezig. Het gaat om Michael Smith en Michael van Gerwen. Ook de nummer 10, Dirk van Duijvenbode, komt naar Hasselt. Fallon Sherrock is op haar beurt de op één na beste vrouwelijke darter van de planeet.

4 BV's van de partij in de Trixxo Arena

In het eerste deel van de avond, van 19 tot 21 uur, nemen de profspelers het in de pro competitie tegen elkaar op. Tussendoor worden de allereerste Belgian Darts Awards uitgereikt. Meer dan 3.000 dartsfans brachten hun stem uit voor de Rijzende Ster 2023 en de Belgische prestatie van het jaar. De lifetime achievement award bekroont de uitzonderlijke carrière van een landgenoot.

Na een korte break verschijnen de vier BV’s ten tonele. Zij spelen elk met één van de profspelers in de ‘Napoleon Sports PRO-AM competitie’. Drie namen waren al bekend en daar wordt nu ook zanger en presentator Niels Destadsbader aan toegevoegd. Hij krijgt Michael van Gerwen aan zijn zijde.

Thuisspeler Hans ‘The Spartan’ van Alphen vormt een duo met Michael Smith. Dancing Dimi neemt Olivier ‘The White Walker’ Deschacht onder z'n vleugels. EN Wim ‘The Idol’ Soutaer mag samen met Kim Huybrechts om de zege strijden.

De eerste editie van het Belgian Darts Gala vindt plaats op 12 oktober in de Trixxo Arena in Hasselt. Na afloop is er nog de officiële afterparty in de aanpalende Versuz.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief