Pommelien Thijs kroonde zich tot de grote winnaar van de MIA's 2023 met liefst 5 awards.

Pommelien Thijs kwam, zag en won vijf MIA's in het Sportpaleis

25.01.2024

Pommelien Thijs werd gisteren tijdens een spectaculaire show in het Sportpaleis de grote winnaar van de Music Industry Awards (MIA's) 2023. Op deze zestiende editie van de MIA’s kon ze maar liefst vijf van haar negen nominaties verzilveren. Dat brengt het totaal voor Pommelien Thijs op acht MIA’s, nadat ze vorige editie voor het eerst won en al drie awards mee naar huis nam.

Met negen nominaties was Pommelien Thijs de grote favoriet deze editie. Zo was ze genomineerd voor de publiekscategorieën 'Album' (voor Per ongeluk), 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo artiest', 'Hit van het jaar 2023' (voor ‘Erop of eronder’) en voor de sectorcategorieën 'Artwork', 'Auteur/componist', 'Live act' en 'Videoclip'. Ze verzilvert nu alle prijzen in de publiekscategorieën. Dit jaar was de categorie ‘Solo artiest’ voor het eerst genderneutraal, Pommelien is de eerste die deze MIA op haar naam mag schrijven.

Het is trouwens een geweldig jaar voor Pommelien. Afgelopen weekend kwam ze al op het Gala van de Gouden K’s als grote winnaar uit de bus, met ook een prijs voor ‘Erop of eronder’ als ‘Song van het jaar’. In de zomer won ze al de Zomerhit-trofee voor ‘Erop of eronder’. Vorig jaar won Pommelien ook al de MIA voor ‘Hit van het jaar’ voor ‘Ongewoon’, naast de prijzen voor ‘Solo vrouw’ en ‘Doorbraak’.

Pommelien Thijs kroonde zich tot de grote winnaar van de MIA's 2023 met liefst 5 awards.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief