À propos du Lotto Arena Antwerpen

De kleinere evenementenzaal naast het Sportpaleis

Klik hier voor een visuele voorstelling van de geschiedenis van Sportpaleis en Lotto Arena, presentatie Open Bedrijvendag 4 oktober 2015.

De Lotto Arena opende haar deuren op 10 maart 2007 en is het resultaat van een Publiek-Private Samenwerking tussen de stad Antwerpen en het management van het Sportpaleis. Er ging een investering mee gepaard van 13.000.000 EUR, waarvan 6.000.000 EUR gedragen werd door de Stad Antwerpen in samenwerking met de Europese en Vlaamse Gemeenschap. De Lotto Arena gold als sluitstuk van een investering van 25.000.000 EUR in de ontwikkeling van de Sportpaleissite (opknapbeurt Sportpaleis in 1997, nieuwe voorbouw in 1999, Hospitality Center in 2005). De Nationale Loterij tekende een overeenkomst van 10 jaar om als naamsponsor op te treden met haar meest succesvolle product Lotto.

Sinds de opening van de Lotto Arena in 2007 kan men van een echte Antwerpse evenementensite spreken. De Lotto Arena is een kleinere zaal naast het Sportpaleis en is zowel met het Sportpaleis als met het Hospitality Center verbonden. De zaal wordt gebruikt voor sportwedstrijden (maximaal 5.218 toeschouwers) en de meer intieme podiumevenementen (maximaal 8.050 toeschouwers, met staand middenplein). Bij sportactiviteiten wordt een mobiele sportvloer over de betonnen vloer geschoven. O.m. basketclub Antwerp Giants maakte de overstap naar de Lotto Arena.

De Lotto Arena werd als enige halfgrote zaal in België op korte tijd een vaste waarde op de evenementenkalender. Topsportwedstrijden, concerten en shows wisselen elkaar hier af en lokken op jaarbasis meer dan 350.000 bezoekers. Tussen de groten kreeg deze kleinere arena heel snel van Pollstar een plaats toebedeeld in de top 100 van ’s werelds drukstbezochte arena’s.

Weetjes

Enkele leuke weetjes over Sportpaleis en Lotto Arena, zoals die werden gepresenteerd op de Open Bedrijvendag van 4 oktober 2015.

Abonnez-vous à notre newsletter